({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Barn aktiverar sig på Bohusläns Museum

    Äventyr för nyfikna, stora som små

Visste du att hajar sjunker om de slutar simma? Att det finns fler än 10 000 hällristningar i Tanum? Eller att snöleoparderna på Nordens Ark äter isglass varje tisdag? I Bohuslän finns det många oväntade saker att uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, se världsunika hällristningar, och uppleva spännande historia.

Havets Hus

LYSEKIL. Upplev en värld i blått, grönt och turkos. Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot. 

SPORTLOVET

  • Dagsprogram 11-26 februari: 11:30 Dagens matning, 13:00 Guidens val, 14:00 Klappa havet. Hela dagen Pysselbord 

Nordens Ark

HUNNEBOSTRAND. Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard och varg. Men här finns också klappvänliga djur som gutefår och  gotlandskanin.

SPORTLOVET

  • Hyr en upptäckarryggsäck till barnen och utforska parken, quizza i appen eller spela artbingo.
  • Dagens lunch 11:30-15:00

Nordiska Akvarellmuseet

SKÄRHAMN. På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter.

SPORTLOVET

  • Öppen verkstad lördag och söndag 11.00–14.00
     

Bohusläns museum

UDDEVALLA. Bohusläns museum erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

SPORTLOVET

  • Öppet som vanligt under sportlovet.

Kosterhavets nationalpark

STRÖMSTAD. I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Att paddla, vandra, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra.

Vitlycke museum

TANUMSHEDE. Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3000 år  tillbaka i tiden. Genom levande utställningar får du en inblick i vardagen på bronsåldern. Här finns även tusentals hällristningar som finns med på Unescos världsarvslista.

Stängt för säsongen. Öppnar påsken 2022.

 

Sportlov i Göteborg och Västsverige

Hitta fler spännande aktiviteter och mysiga familjehäng. På sportlovssidan har vi samlat Göteborgs och Västsveriges bästa sportlovsaktiviteter för såväl stora som små barn.