({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Cykla på Tjörn

Fotograf: Jonas Ingman

Så skapar du ett cykelvänligt boende

Cykelturismen har växt explosionsartat de senaste åren, vilket har skapat möjligheter att arbeta hållbart och att kunna generera nya intäkter. Är du en boendeanläggning som vill locka en ny målgrupp? Eller kanske bara vill erbjuda dina gäster fler aktiviteter? Då kan cykling verkligen vara något att titta på. Vi frågade vår egen projektledare inom cykelturism, Henrik Linneros, om lite tips på vad man som ansvarig för en boendeanläggning ska tänka på för att utöka sitt erbjudande inom cykel.

Henrik Linneros är projektledare för cykelturism på Turistrådet Västsverige, och han menar att det är enklare än vad många tror att anpassa sin verksamhet så att den blir cykelvänlig.

- Det kan handla om så pass grundläggande saker som att köpa in några cykelpumpar med lite olika munstycken till att kunna erbjuda möjligheter att kunna låsa in sin cykel i ett förråd när man inte använder den. Att erbjuda både fysiska och digitala kartor samt kunna ladda sitt batteri till elcykeln är också något som många efterfrågar. Så små saker gör stor skillnad för den som vill kunna cykla på semestern, säger Henrik.

Vi bad Henrik att lista några punkter som kan vara bra att utgå ifrån om man som boende vill öppna upp för att ta emot fler turister.

Fotograf: Mats Lind

5 tips på hur du skapar ett cykelvänligt boende

  1. Erbjud låst cykelförvaring. Gör om ett existerande utrymme till cykelförråd (eller bygg ett cykelförråd om du har möjlighet)
  2. Tillhandahåll utrustning utomhus så att gästerna kan spola av sin cykel efter en lång dag i skog och mark.
  3. Erbjud gästerna att tvätta sina cykelkläder.
  4. Köp in och erbjud gärna lite verktyg och cykelpump som passar olika typer av däck.
  5. Utbilda eller utse någon/några i personalen ni kan hjälpa cyklister med enklare problem som kan uppstå cykeln.