({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Musik i Västsverige

Fotograf: Stefan Karlberg

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Tanken är att samla alla musikevenemang och boendepaket som innehåller musik som äger rum året runt på portalsidan för Musik i Västsverige. Portalsidan utgör bas för digitala annonskampanjer och organiska SOME-inlägg och volym och regiontäckning baserar sig på att lokala turistorganisationer och arrangörer lägger upp sina evenemang i EPI för exponering. Vastsverige.com har årligen 9 miljoner besökare och har potential att bli en plats dit man vänder sig för att se vad som händer när det gäller musik i Västsverige för här kan vi presentera ett samlat utbud och göra det enkelt för besökare att på ett och samma ställe hitta alla musikevenemang i Västsverige.

 

Turistrådets insats

Turistrådet leder kampanjarbetet och arbetar med att föra ut kunskapen om systematiken i hur lokala musikarrangörer kan få exponering på vastsverige.com till arrangörer och lokala turistorganisationer och inspirera till att lägga upp och tagga upp evenemangen på sajten. Turistrådet har dialog med boendeanläggningar om möjligheten att få synlighet på sajten och delta i kampanjer.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Gunilla Davidsson
0706-57 76 46
gunilla.davidsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Musik i Västsverige

En digital annonskampanj med fokus på enbart musik kommer genomföras 12/6 – 25/6.

Kulturhöst i Västsverige - limited edition 2023

Kulturhöst i Västsverige är en marknadsföringskampanj som lyfter olika sorters kulturevenemang under hösten kommer att innehålla musik i Västsverige och denna kampanjen kommer äga rum 1 september – 5 november 2023.

Målgrupp och aktivering

Målgruppen för kampanjen Musik i Västsverige vänder sig till musikintresserad publik i södra Sverige.

Målgruppen för kampanjen Kulturhöst i Västsverige är geografiskt i södra Sverige och i valda delar av södra Norge. Kampanjens innehåll vänder sig till en bred kulturintresserad målgrupp som vill ha roligt, uppleva och lära sig nya saker och njuta av god mat och dryck med partner eller vänner. 

 

Vilka företag/turistorganisationer kan delta i kampanjen?

  • Lokala turistorganisationer har access till att publicera evenemang centralt på vastsverige.com och bidrar med ett viktigt arbete med att fylla portalsidan och därmed de digitala annonskampanjerna med relevant material genom att se till att de lokala evenemangen med höjd och kvalitet för en inresande publik får exponering.
  • Arrangörer av musikevenemang med olika inriktningar är välkomna att publicera större evenemang som kan locka turister Lägg till ditt evenemang (vastsverige.com)
  • Boendeanläggningar på norden och världen-nivå är välkomna att maila boendepaket med musik till projektledare för kampanjerna för exponering på portalsidan för Musik i Västsverige.
  •  


Intressanta länkar

Musik i Västsverige | Hitta konserter och livespelningar (vastsverige.com)

Kulturhöst i Västsverige - Konst, litteratur och musik (vastsverige.com)


Senaste kampanj

Exponering och resultat - Musik i Västsverige 2023