({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Lights in Alingsås

    Kulturhöst i Västsverige

    September - november 2021

Välkommen till en höst full av kulturupplevelser!

Vad sägs om att gå på Kulturnatta i Göteborg, njuta av musik i Vara Konserthus eller att vandra i det ljussatta höstmörkret under Lights in Alingsås, Nossan Ljusfestival i Grästorp eller Tibro Ljusvecka?

Hösten är också en tid för museibesök. Mopeden – en svensk designhistoria på Saab Car Museum i Trollhättan, Craft Rituals hos Textilmuseet i Borås – en interaktiv utställning i digitalt konsertformat med 52 meter bildskärm som berättar sägnen om de tre ödesgudinnorna som spinner livets tråd, och Kimono – från Kyoto till catwalk hos Världskulturmuseet i Göteborg är några utställningar vi hoppas ska förgylla din höst.

Så välkommen på Kulturhöst i Västsverige för att njuta av kultur och nöje!

10 färgstarka hotellpaket med kulturupplevelser

Här hittar du höstens charmigaste paketerbjudanden där bekvämt boende kombineras med smakfull mat och kulturupplevelser. Välj mellan musikpaket i skärgården, paket med fikavandring, slottsguidningar och mycket annat.

 

 

HÖSTENS EVENEMANG OCH UTSTÄLLNINGAR

 

Vara Konserthus

Vara Konserthus är en av de flitigaste scenerna i Västsverige. Under hösten gästas konserthuset bland annat av Lill Lindfors, Babben Larsson, Jesper Rönndahl, Solala, Från Broadway till Duvemåla, Sven Ingvars, The Simon & Garfunkel Story och många fler.

Göteborgsoperan

På Göteborgsoperan varvas klassiska odödliga titlar med moderna och nyskapande verk. I höst kan du bland annat se musikalen Kärlek skonar ingen, operorna Tosca och Barberaren i Sevilla, dansföreställningarna Unfold och Hurricane och mycket mer.

 

Kulturupplevelser med en Local

Stadsvandring i det historiska Göteborg med en avslutande fika eller en tur och se ”Gårdarna runt sjön” och tillverkning av Absolut Vodkaflaskan. Här hittar du Locals som tar dig med på annorlunda kulturupplevelser.

Barnens kulturhöst

Höstlovsguide - aktiviteter och evenemang för både små och stora barn. 
Bokäventyret i Skara - upptäck bokens historia med hjälp av pyssel och lek. 
Balthazar Science Center, Skövdeutforska naturvetenskap och teknik.
- Navet Science Center, Borås - en plats för nyfikna inom vetenskap och teknik. 

Guide till höstens upplevelser i Göteborg

Det finns massor att göra i Göteborg på hösten. Åk på hummersafari och njut av nyfångade skaldjur, promenera i färgsprakande parker, besök Bokmässan och upplev Halloween på Liseberg.

Kulturhöst i Skaraborg

I Skaraborg kan du möta hösten i genom att åka på konstrundor, botanisera bland färska grönsaker på skördefester, njuta av ljusfestival, gå på museum och såklart äta och sova gott.

Lysekils kulturvecka

Konstutställningar, guidningar, musik, cirkusskola, vandringar och vernissage. Lysekils kulturvecka innehåller något för alla. Missa inte utställningen MOD i Stadsparken.

Kulturveckan i Skara

Årets kulturvecka riktar blickarna mot Irland. Veckan erbjuder ett spännande och fullspäckat program för stora och små. Kolla in ljusillumineringarna mot Gamla bibliotekets fasad.

Kulturveckan i Vänersborg

Lokala kulturverksamheter och kulturaktörer i Vänersborgs kommun presenterar ett stort och varierat utbud under Kulturveckan där årets tema är Livslust. Gratiskonsert med Tusse, Vänersborgs ljusfestival och Hållbarhetsvecka är delar av programmet.

Kulturvägen

Över 100 naturnära besöksmål i övre Ätradalen med omnejd med inriktning kulturarv. Småskaliga landsbygdsföretagare och föreningar hälsar välkommen. Låt även muséer, gamla gårdar, medeltida kyrkor, runstenar, stenåldersgravar och naturreservat berätta bygdens historia.

Kulturnatt Kungälv

Kulturnatt Kungälv är en mötesplats för alla. Kom och upplev Kungälvs dans, teater, konst, musik och mat den 13 november. Njut av kultur inomhus och utomhus hela vägen från Mimers kulturhus via Västra gatan till Bohus fästning. Visor och punk, gudar och småfolk, tantbalett och Caroliner - och mycket mer.

 

Retrovägen - en tur genom tre decennier

Retrovägen är en led som tar dig tillbaka till 50-, 60- och 70-talet. Återupplev tre decennier av kulturarv väl värda att skåda, se och röra. Längs de slingrande småvägarna finns kaféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer.