({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
island of Light- en ljusfestival under september måndad på Smögen

Kulturhöst i Västsverige

Välkommen till en höst full av kulturupplevelser!

Vad sägs om att gå på Kulturnatta i Göteborg, njuta av musik på Slussens Pensionat eller att vandra i det ljussatta höstmörkret under Island of Light, Lights in Alingsås eller Nossan Ljusfestival i Grästorp?

Hösten är också en tid för museibesök, konstvandringar eller ett besök i biomörkret. Under hösten väntar tre stora filmpremiärer i Västsverige. Bränn alla mina brev av Björn Runge, Ruben Östlunds nya film Triangle of Sadness och för sjunde gången får vi möta detektiverna Lasse och Maja i nya filmen LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta.

Allt detta och mycket mer hittar du under Kulturhöst i Västsverige - välkommen att njuta av kultur och nöje!

 

Ljusfestivaler

Ljusfestivaler har blivit allt mer populärt världen över. Det är en spännande och hållbar konstform som ofta äger rum när höstmörkret kommer smygande. Island of light på Smögen och Lights in Alingsås är några av Sveriges största ljusevenemang.

Biopremiärer

Ta del av höstens stora filmpremiärer. Filmatiseringen av Alex Schulmans succéroman Bränn alla mina brev, Ruben Östlunds Triangle of Sadness och familjefavoriten Lasse-Majas Detektivbyrå.

Konstvandringar

Hösten är en tid för konstrundor och konstutställningar. Missa inte Konstnatten på Falbygden, Herrljunga Konst- och hantverksrunda, Konstrundan runt sjön Anten och Höstrundan på Kinnekulle.

Höstens livespelningar

När sommar går mot höst flyttar livespelningarna in i mysiga lokaler och den där intima känslan kommer fram. Spana in höstens spelningar på ställen som Slussens Pensionat på Orust, Hermans Lada i Ulricehamn och Lilla Björkö utanför Mariestad.

 

Evenemangstips

Konst- och kulturdestinationer i Västsverige

Guide till höstens upplevelser i Göteborg

Det finns massor att göra i Göteborg på hösten. Åk på hummersafari och njut av nyfångade skaldjur, promenera i färgsprakande parker, besök Bokmässan och upplev Halloween på Liseberg.

Roadtrip: Kulturvägen

Över 100 naturnära besöksmål i övre Ätradalen med omnejd med inriktning kulturarv. Småskaliga landsbygdsföretagare och föreningar hälsar välkommen. 

Roadtrip: Retrovägen

Retrovägen är en led som tar dig tillbaka till 50-, 60- och 70-talet. Längs de slingrande småvägarna finns kaféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer.