({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Kulturhöst i Västsverige

Välkommen till en höst full av kulturupplevelser!

Kulturhöst i Västsverige presenterar en kappsäck fylld med ett rikt utbud av kulturupplevelser. Under hösten står museerna redo att bjuda in till spännande utställningar och västsvensk filmproduktion har en rad filmpremiärer som visas i lokala biosalonger. Här finns ljusevenemang, konst och street art som lockar till promenader i alla väder och kulturfestivaler för gammal som ung. Att uppleva musik live är livsbejakande och utbudet på musikscenerna i Västsverige i höst är fylligt oavsett musiksmak.

Välkommen till Kulturhöst i Västsverige för att njuta av kultur och nöje!

 

Konstrundorna du inte får missa

Hösten är en tid för mysiga konstrundor. Missa inte Konstnatten i Falbygden, Vävda rum i Göteborg, Herrljunga Konst- & Hantverksrunda, Höstrundan på Kinnekulle och flera andra populära evenemang.

Ljusfestivaler för stora och små

Ljusfestivaler har blivit allt mer populärt världen över. Lights in Alingsås är Skandinaviens största ljusevenemang, och nytt för i år är Winter Lights på Gunnebo som är en ljus- och ljudpromenad i vacker slottsmiljö.

Höstens livespelningar

När sommar går mot höst flyttar livespelningarna in i mysiga lokaler och den där intima känslan kommer fram. Spana in höstens spelningar på ställen som Slussens Pensionat på Orust, Hermans Lada i Ulricehamn och Lilla Björkö utanför Mariestad.

Gå på museum i höst

Här hittar du höstens aktuella museiutställningar. Det finns många spännande uställningar att välja på.

Kulturfestivaler

Kulturdagar, kulturnätter och kulturveckor arrangeras på många platser runt om i Västsverige. Här hittar du ett urval av de mest populära kulturupplevelserna.

Bokmässan

28 september - 1 oktober
GÖTEBORG. Välkommen till Bokmässan - Nordens största kulturevenemang med ca 2500 författare, forskare, debattörer och kulturpersonligheter i ca 4000 programpunkter under fyra dagar.

Filmpremiärer och inspelningsplatser

Här hittar du höstens svenska filmpremiärer inspelade i bland annat Göteborg, Skövde och Ulricehamn samt tips på mysiga biografer och intressanta inspelningsplatser att besöka runt om i Västsverige.

 

Konst- och kulturdestinationer i Västsverige

Kulturupplevelser i Skaraborg

I Skaraborg kan du möta hösten genom att åka på konstrundor, gå på skördefester, njuta av konserter och besöka spännande utställningar.

Roadtrip: Kulturvägen

En mängd naturnära besöksmål i övre Ätradalen med omnejd med inriktning kulturarv. Småskaliga landsbygdsföretagare och föreningar hälsar välkommen. 

Guide till höstens upplevelser i Göteborg

Det finns massor att göra i Göteborg på hösten. Åk på hummersafari och njut av nyfångade skaldjur, promenera i färgsprakande parker, besök Bokmässan och upplev Halloween på Liseberg.