({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Hund

    Besöksnäringsinsats: Semester med hund

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Redan innan pandemin fanns planer hos Turistrådet att arbeta med kommunikation och marknadsföring riktad till hundägare. Under 2020 blev detta än mer aktuellt i och med att väldigt många arbetade hemma och tog tillfället i akt att skaffa den där hunden man så länge pratat om men inte riktigt fått in i logistikpusslet.

Många hundägare vill ha med sig hunden när de reser, och därför har vi valt att göra en satsning där vi på vastverige.com lyfter besöksmål där hunden är välkommen. Ett långsiktigt mål är att Västsverige ska bli Sveriges bästa hunddestination. Att resa med hund är en trend som ligger i tiden, och som dessutom uppmuntrar till upplevelser och aktiviteter utomhus, vilket är gynnsamt ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

Turistrådets insats

Vi har under 2020 gjort en inventering via de lokala turistorganisationerna och kartlagt vad det finns för hundvänliga besöksmål i Västsverige. Det ligger ingen speciell kategorisering i begreppet ”hundvänlig”, men man ska så klart först och främst vara tydlig med att hundar är tillåtna, men också att hundar är välkomna. På längre sikt är tanken att vi ska engagera någon eller några kända hundprofiler som ska besöka Västsverige.Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Semester med hund 2021

Kampanjperiod: Ursprungligen var insatsen planerad till april-maj, men på grund av pandemin är den nu preliminärt framflyttad till maj-juni istället. 

 

Målgrupp/aktivering

Vi vänder oss till hundägare i hela södra Sverige som vill komma på semester i Västsverige och som vill ta med sig hunden hit. Semester med hund är en helt ny kampanj, där ett stort researcharbete har gjorts under det senaste halvåret när det gäller att identifiera företag och reseanledningar som sätter gäster med hund i fokus. En portalsida med hundtema har tagits fram. Tanken är att denna ska vara tillgänglig året runt, men det kommer att göras en extra kampanjinsats under april och maj och därefter punktinsatser vid valda tidpunkter året runt.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Vi vill uppfylla ambitionen att göra Västsverige till landets mest hundvänliga destination. Därför vänder vi oss till alla besöksmål (boendeanläggningar, restauranger, caféer med mera) som är på Norden- eller Världennivå enligt vårt Sverige-Norden-Världen-system, och som tillåter eller till och med välkomna gäster med hundar. Vi lyfter alla besöksmål som tillåter hundar, men sätter de som till och med välkomnar (kanske genom specialerbjudanden i form av speciell hundmeny, choklad på kudden eller andra roliga tillägg) i skyltfönstret.

 

Intressanta länkar

Portalsida, Semester med hund