({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Hund

    Besöksnäringsinsats: Semester med hund

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Redan innan pandemin fanns planer hos Turistrådet att arbeta med kommunikation och marknadsföring riktad till hundägare. Under 2020 blev detta än mer aktuellt i och med att väldigt många arbetade hemma och tog tillfället i akt att skaffa den där hunden man så länge pratat om men inte riktigt fått in i logistikpusslet.

Många hundägare vill ha med sig hunden när de reser, och därför har vi valt att göra en satsning där vi på vastverige.com lyfter besöksmål där hunden inte bara är tillåten utan faktiskt också välkommen. Ett långsiktigt mål är att Västsverige ska bli Sveriges bästa hunddestination. Att resa med hund är en trend som ligger i tiden, och som dessutom uppmuntrar till upplevelser och aktiviteter utomhus, vilket är gynnsamt ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

Turistrådets insats

Under 2021 bearbetades både svensk och utländsk media och vi gjorde ett samarbete med hundinfluencern @dogenburg. Vi filmade och fotograferade även hundmaterial att använda i våra olika kanaler. I mars 2022 anordnades ett webinar där hundälskarna Anders och Johanna Bagge deltog och där vi informerade de anmälda om att vi inför årets kampanj skulle höja kraven för att få synas på sajten. Vi ska ge den hundägande besökaren bra information både inför och under resan. 

 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com

Planerade kampanjer 2022

 

 

Semester med hund 

Kampanjperiod: 27 april-17 maj

 

Målgrupp/aktivering

Vi vänder oss till hundägare i hela södra Sverige som vill komma på semester i Västsverige och som vill ta med sig hunden hit. Den portalsida med hundtema som har tagits fram kommer att vara tillgänglig året runt. Dessutom kommer vi att göra en kampanjsinsats under mars och april samt punktinsatser vid valda tillfällen. 

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Vi vill uppfylla ambitionen att göra Västsverige till landets mest hundvänliga destination. Därför vänder vi oss till boendeanläggningar, aktivitetsföretag, restauranger, caféer och destinationer som tillåter eller helst också välkomnar gäster med hundar. 

Läs här om kriterier för att synas på vastsverige.com/semester-med-hund.

 

Intressanta länkar

Portalsida, Semester med hund 

 

Tidigare genomförda kampanjer

Semester med hund våren 2022 - exponering och resultat