({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Besöksnäringsinsats: Semester med hund

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Många hundägare vill ha med sig hunden när de reser, och därför har vi valt att göra en satsning där vi på vastverige.com lyfter besöksmål där hunden inte bara är tillåten utan faktiskt också välkommen. Ett långsiktigt mål är att Västsverige ska bli Sveriges bästa hunddestination. Att resa med hund är en trend som ligger i tiden, och som dessutom uppmuntrar till upplevelser och aktiviteter utomhus, vilket är gynnsamt ur ett hållbarhetsperspektiv.

 

Turistrådets insats

Vi bearbetar både svensk och utländsk media som skriver om semester med hund, och vi har även genomfört samarbeten olika hundinfluencers. I mars 2022 anordnades ett webinar där hundälskarna Anders och Johanna Bagge deltog och där vi informerade de anmälda om de krav som ställs för att man ska få synas på webbplatsen. 

Vi har inlett ett samarbete med MyDOG, som är Nordens största hundmässa, och som äger rum varje år i början av januari i Göteborg. Inför mässan syns Västsverige i MyDOG:s nyhetsbrev, på deras webbplats och andra digitala kanaler. Vi distribuerar också information (en flyer som berättar om Västsverige som hunddestination) på Gothia Towers hundrum i samband med mässan. Turistrådet har också anordnat en tävling i Västsveriges sociala kanaler där 10 biljetter till MyDOG har lottats ut. 

 

 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com