({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kvarnen i Hyssna

Fotograf: Monika Manowska

Erbjudanden och kreativa lösningar

Besöksnäringen kraftsamlar när det gäller att hitta nya vägar och intäktsmöjligheter för att navigera genom coronakrisen. På den här sidan presenterar vi några av de kreativa förslag som hittills initierats - både från företag, branschorganisationer och andra aktörer. Läs och inspireras!

 

Digtala startups har lösningar för besöksnäringen

Det finns massor av digitala startups som erbjuder kreativa lösningar för hur besöksnäringen ska kunna ta sig egenom coronakrisen. DI Digital listar några av dessa här nedan. Bland apparna finns bland annat tjänster för att beställa mat, köpa presentkort samt för kurser och workshops online.

Läs mer hos DI Digital

 

#kvarikvarteret levererar frukost, husmanskost och vegamat hem till dörren

Lokala entreprenörer med Johan Damgaard från kaffekoncernen Johan & Nyström i spetsen har gått samman och skapat hashtagen och Facebookgruppen Kvar i kvarteret. På så sått kan deltagande företag leverera bland annat frukostpaket hem till dörren.

Kvarikvarteret.se

Guide: Så kan restauranger ställa om till avhämtning eller utkörning

Tripadvisor har sammanställt en guide till hur man som restaurang bör tänka i omställningen till avhämtning och utkörning. Menyanpassning, utkörningsmetoder och teknikuppdatering är några av områdena som avhandlas.

Läs mer

 

App räddar skollunchen i Borås 

När gymnasieskolorna i Borås övergick till distansundervisning uppkom signaler om att många av skolungdomarna blev utan lunch. Via en app kan nu eleverna hämta ut sin lunch på restaurang - måltiden betalas av kommunen.

Se reportage från TV4-Nyheterna här 

 

67 pop up-restauranger under ett och samma tak

Lidköpings Stadshotell lanserar möjligheten att välj ett rum istället för ett bord vid bokning av middag. Menyer finns på rummet, och man beställer genom att ringa receptionen via hotell telefonen. Konceptet kallas för "67 pop up-restauranger"

Läs mer


Digitala visningar för skolor, äldreboenden och bokade grupper

Livrustkammaren erbjuder alla sina skolprogram som visningar på Skype, Teams och Facetime, samt ger guidade besök online för äldreboenden, dagverksamhet och bokade grupper.

Läs mer

 

Massor av takeaway-erbjudanden från västsvenska restauranger

Många av restaurangerna som får färre besökare på grund av coronaviruset erbjuder nu istället takeaway och andra kreativa lösningar för att attrahera kunder.

Västsverige levererar - sammanställning av takeawy-initiativ på vastsverige.com

White Guide listar takeaway-erbjudanden 

 

Extra öppettider för riskgrupper

Ica Kvanum i Störmstad utökar sina öppettider till förmån för människor som ingår i någon av riskgrupperna för coronaviruset. Kanske något för besöksnäringen att ta efter?

Läs mer