({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Så når vi ut i Storbritannien

Från Storbritannien gjordes det totalt 111 000 gästnätter under 2023.

Kampanjer och webb

Turistrådet har inte genomfört kampanjer på den brittiska marknaden på flera år. 2023 genomför vi dock en kampanj med fokus på hållbart resande och naturupplevelser i och i närheten av Göteborg, eller till platser man lätt reser med tåg och kollektivtrafik. En del av denna kampanj är att lyfta de brittiska researrangörer som säljer paketerade resor till Västsverige.

Under 2022 hade westsweden.com (den engelska delen av vastsverige.com) hela 372 600 besök (sessioner). Turistrådet arbetar löpande med att uppdatera innehållet. Förutom att det drivs trafik från kampanjer och andra samarbeten, så använder vi oss också av sökmotorannonsering (SEM) som är ett sätt att få besökare från sökmotorer genom betalda annonser.

Den engelska delen av vastsverige.com (westsweden.com) hade 372 600 besök (sessioner) under 2022. Turistrådet arbetar löpande med att uppdatera innehållet. Förutom att det drivs trafik från kampanjer och andra samarbeten, så använder vi oss också av sökmotorannonsering (SEM) som är ett sätt att få besökare från sökmotorer genom betalda annonser.


Mediesamarbeten

Under våren har ett vi genomfört ett stort mediesamarbete med brittiska Wanderlust. Wanderlust har fokus på hållbart resande till mindre kända destinationer. Förutom redaktionella annonser i två av magasinen, så har det skapats artiklar på  wanderlust.co.uk. En av artiklarna har fokus på vandrings- och cykelupplevelser:  “Sustainable West Sweden: 5 eco-friendly experiences to have in Gothenburg and beyond”, och den andra handlar om fyra platser i Göteborg och Västsverige som man kan nå med tåg: West Sweden by rail: 4 incredible pit stops on a train journey through West Sweden” .  Utöver detta innehåll har Västsverige också lyfts via Wanderlusts Youtube och övriga sociala kanaler.  

Researrangörer

Turistrådet har ett nära samarbete med ett tiotal brittiska researrangörer. Dessa samarbeten syftar till att komma närmare själva bokningen och på så vis kunna matcha ihop rätt researrangörer med västsvenska företag och boendeanläggningar i behov av att fylla på med besökare under olika delar av året.  

Genom gemensamma marknadsföringsaktiviteter syns Västsverige i researrangörernas kanaler och därigenom kommer närmare målgruppen. Bland samarbetena 2023 kan nämnas KE Adventure ,odär vi lanserar en ny vandringsprodukt via en social mediekampanj och synlighet i deras nyhetsbrev.

I samarbete med MACs adventure och journalisten/influencern Sian Lewis arrangerades tidigare i år ett besök i Västsverige som bland annat syftade till att skapa ett blogginlägg på ”The girl outdoors” som beskriver deras vandringprodukt. Sian Lewis har tidigare besökt Västsverige för The Independent, vilket resulterade i artikeln ”Why West Sweden is Europe’s straight-A student for sustainability”.

Vi har också genomfört en social mediakampanj tillsammans med Where the wild is där vi genomför både en mindre social mediekampanj men också en gemensam tävling för att lyfta deras produkt i Göteborgs skärgård.

Ett annat samarbete under våren är ett gemensamt pressbesök tillsammans med Original Travel  som resulterade i artikeln ”An island-hopping idyll in Sweden’s Bohuslän archipelago” i Financial Times.

Tillsammans med Greentraveller.co.uk , en sajt för hållbart resande i Storbritannien, kommer vi också att skapa både rörligt material, bilder och texter kring anläggningarna som är med i Klimatsmart semester.

 

Journalister

Vi bjuder fortsatt in brittisk media till pressbesök i Västsverige, både genom individuella skräddarsydda pressbesök och gruppresor. Detta är kanske det mest kostnadseffektiva och trovärdiga sätt som finns när det gäller att nå ut på en marknad och är ett viktigt komplement till övriga marknadsaktiviteter. Under 2023 har vi haft ett stort intresse från nationell media i Storbritannien, både vad gäller besök och publicerade artiklar. Några av de tidningar som har besökt Västsverige, samt hunnit publicera artiklar är bland annat The Times, som har skrivit om  Vänerleden både i tidningen och i sin videokanal. Ytterligare en Times-journalist har också skrivit om Göteborgs skärgård. Det har också publicerats ett fint resultat The Guardians vandring på Biosfärsleden.

Vill du veta mer om den tyska marknaden och de olika målgrupperna? Gå gärna in på Visit Swedens kunskapsbank. Här finns massor av bra information.