({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kille upp och ner gör volt från brygga ner i Göta kanal

Fotograf: Christian Ekstrand

4 blöta tips

I området längs Göta kanal mellan Sveriges största sjöar Vänern och Vättern finns så klart otaliga möjligheter att bada. Vill du hoppa från klippor, njuta av härliga sandstränder eller bada bekvämt i tempererad utomhuspool? Allt finns - och här tipsar vi om fyra av våra favoriter!

Barfoten, Otterbäcken

Barfoten är en härlig sandstrand söder om Otterbäcken vid Vänern. Ett perfekt avslut för dagen är att grilla och njuta av en vacker solnedgång. Här finns det en lekplats, bryggor, boulebana, toalett och omklädningsrum.

 

Djäknesundet, Karlsborg

I Djäknesundet kan du välja mellan klippbad eller sandstrand. En badplats i Vättern som ser ut att lika väl kunna ligga i Kroatien med lagunliknande grönt vatten och fantastisk natur. 

 

Strandbadet Ekudden, Mariestad

Ett bad i Vänern, nära Mariestads centrum som erbjuder såväl sand, klippor, brygga och gräs att solbada på. Ligger i anslutning till Ekuddens camping där det sommartid finns servering och toalett. 

 

Töreboda camping & bad

Poolområdet vid Töreboda camping är perfekt för dig som vill bada bekvämt i tempererat poolvatten. Dessutom kan du beskåda båtarna som sakta kommer glidande på Göta kanal, från din solstol.

Fler badtips