({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Morötter. grönkål, lök och bönor ligger på ett vitt trägolv.

Gårdsbutiker och självplock

Gårdsförsäljning och genuina butiker. Här i Essunga kommun finns mycket att uppleva, både vad gäller handel och matupplevelser. Förutom mysiga butiker, restauranger och fik inne i retropolen Nossebro så bjuder landsbygden utanför på mycket njutbart. 

Magnolia, 5 minuter från Nossebro kommer du till Bredöl, här finner du 800 olika sorters dahlior att beskåda. Företaget, som säljer mest dahlior i hela EU, erbjuder självplock, här säljs även vår och höstlökar. I mitten av september är säsongsfinalen, och du kan själv gräva upp och köpa snittblommor och dahliaknölar. 

 

Även Vackerbackes Gröna mellan Essunga och Tumleberg erbjuder självplock och möjlighet att förbeställa både blombuketter och sockermajs under säsong.

 

Därefter föreslår vi att du tar väg 186 mellan Essunga kyrkby och Krokstorp finner du företaget Suan Pak Thai som ligger vid vägen. Här doftar det ljuvligt från de många odlingarna; på sommaren kan du komma hit för att plocka bär. Här går även att handla i butiken på gården. Företaget är ett av de största i landet på thaigrönsaker. 

 

En bit längre fram dyker Jonslundsäpplets odlingar upp. Här finns 125 olika äppelsorter och under  september månad arrangeras självplock. Dessutom finns här en gårdsbutik med allt från ekologisk äpplemust och aroniadryck till säsongens äppelsorter. 

 

Strax utanför Jonslund ligger Golestan Garden och dess odlingar. Härifrån går det att förbeställa en fredagskasse med gårdens delikatesser. Att ta med hem eller kanske ge bort.

 

Vänd om och ta in vid Krokstorp kvarn av mot Kyrkås. Här finner du Stora Djupsås Glamping. Hos dem får du kvalitetstid och möjlighet att övernatta med naturen och lugnet som granne. Vakna upp i ett trädtält vid Nossans kant morgondagg och rådjursskall. 

 

Är du sugen på inredning och fika?. Snart kommer du till Kälströms gård Här erbjuds både märkesinredning, hembakat konditorsfika och lunch med utsikt över slätten. 

 

Efter ytterligare en bit anländer du till Lilla Djupsås Bladwerk med självservice av blommor i vacker, lantlig miljö. 

 

Är du sugen på musik eller spel? Sex minuter bort ligger Fåglum där du under vardagar kan botanisera i Ginzas butik.

 

Vägen från Fåglum går vidare mot E20, men kanske föredrar du att stanna lite längre. Landsbygden har en förmåga att ge mersmak. Då föreslår vi att du besöker Nossebro Marknad.

Den sista onsdagen varje månad dukar knallarna upp sina varor i centrala Nossebro. En tradition som pågått i 120 år. Här i bygden är gott om evenemang, så kolla in vår evenemangskalender på essunga.se för mer tips på vad som händer när just du besöker oss. 

 

För det här är bara ett axplock av allt det som vår lantliga och natursköna bygd med retropärlan Nossebro i spetsen har att erbjuda. Varmt välkommen hit!

 

Tänk på företagens öppettider kan variera och att kolla med respektive företag innan du ger dig av.