({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Tips på utomhusaktiviteter

Med gott om plats och möjlighet till både rekreation och motion är naturen en av de bästa platserna att vistas på just nu. Packa fikakorgen, klä dig varmt och ge dig ut i skog och mark eller varför inte ta på träningskläderna och köra ett gym-pass utomhus? Läs mer om Allemansrätten längst ner på sidan!

Stallaholms aktivitetsområde är det perfekta utflyktsmålet för dig som vill aktivera dig utomhus. Här finns utegym, hinderbana, grill- och sittplatser. Här finns även tillgång till wifi och laddstationer. 

På Stallaholms aktivtetsområde finns en discgolfbana som är öppen för alla. Discgolf är en enkel sport att lära sig och spelas på större öppna planer med målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. 

Lekplatserna i Nossebro och Essunga bjuder in till hopp, lek och rörelse för alla barn. Här finns totalt 9 lekplatser.

Det finns flera fina badplatser i Nossebro och Essunga. Malma badsjö är en naturlig badsjö med gott om plats och vid Jonslundsbadet och Nossebro camping och badplats finns bassänger.

Vid Bergevi IP i Främmestad strax utanför Nossebro finns fina motion- och elljusspår i olika längder. Här finns också utomhuspadelbanor och en multiarena.

 


Högabergets motionsspår i Nossebro är ett populärt strövområde med motion- och elljusspår. Spåren är delvis belagda med flis och bark, går genom blandskog.

Hälsans stig är en lättillgänglig promenad i omväxlande miljö på 5 km. Varje km är utmärkt med Hälsans Stig-symbolen. Slingan tar dig förbi omväxlande och vacker miljö i Nossebro, inte minst delsträckan längs med Nossan.

Kulturvandringen lär dig massor av kul information och fakta om historien i Nossebro. Vid byggnader, konstverk och platser längs vägen finns skyltar med fakta, berättelser och bilder från olika tidpunkter i historien.

Vid de Medeltida hålvägarna i Essunga finns det en jättefin grillplats i Fôret. Så gör ett besök här och ta med något gott att lägga på grillen. 

Ångbåten S/S Nossan är åter i vatten och erbjuder turer på Nossan under sommaren. Ett fantastiskt sätt att uppleva naturen på. 

Grillplatser

Ta med dig nära och kära och grilla på någon av de fina grillplastserna som finns runt om i Essunga - Nossebro. Här hittar du dem listade! 

Mer friluftsliv i Essunga-Nossebro

Essunga kommun har mycket goda förutsättningar för friluftsliv bland annat genom rika och unika tillgångar till natur- och kulturmiljöer. Det finns motionsspår och leder och utegym för olika aktiviteter och för barnen finns det många lekplatser.

Ta hänsyn till djur och natur när du vistas i naturen. Läs mer om Allemansrätten för att undvika att störa eller förstöra.