({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Ett rött hus till vänster i bilden med vatten framför och bredvid är det en sten bro och gröna träd.

Välkommen till Essunga - Nossebro

Varför inte skala ner på semestern? I vår lilla bygd finns de stora möjligheterna! Vakna upp med Nossan som granne. Börja dagen med ett morgondopp för att sedan promenera bort till bageriet. Därefter väntar en dag av möjligheter.

Kanske väljer du att hyra en cykel för att uppleva landsbygden. Känner hur doften från rapsfälten slår mot dig. Stannar till vid någon kohage; plockar hundkex och blåklint. Nästa stopp: Någon av våra lokala producenter. Fyll cykelkorgen med frukt och grönsaker. Njut sedan av handgjorda praliner vid bergsknalle med hällristningar. 

Inne i Nossebro händer ofta något! Vi är kända för våra många evenemang, inte minst Nossebro Marknad, som under sommaren lockar tiotusentals besökare.

Strosa längst med Storgatan. Besök Nossan bryggeri, som ligger inhyst i det anrika området Amiralen intill Nossan. Här lockar Retrolägenheten besökare ända från kontinenten, alla på jakt efter genuina 50-talsmiljöer. I Nossebro får de sitt lystmäte mättat. Kanske fortsätter de sedan sin resa längst med Retrovägen. 

Vi stannar kvar. Längre ner på gatan väntar genuina och unika butiker: I Gamla ting så kan du botanisera bland vintagemöbler och nytillverkade Carl Larsson och William Morris-tyger. Märkesskor fyndas på Hectors och lokaltillverkad, SM-vinnande korv på Erikson Chark. På Ainas hitta du nya sommarkläder. Inne i Jansons Färghandel leksaker till barnen. 

Kurrar magen? Här finns flera restauranger och fik att välja bland. Oavsett om du är sugen på retrokafée eller stenugnsbakad pizza så har Nossebro något för dig!

Och så har vi ju Nossan. Att kryssa fram mellan näckrosorna är en själslig upplevelse. Paddla eller ta en tur med ångbåten som ligger förtöjd i centrum. Letar du efter en utmaning? Hyr en SUP-bräda eller ös på för fullt på utomhusbadet vid Nossebro camping. 

Avsluta dagen med glamping, camping eller lantligt boende. Oavsett vilket: här är du omgiven av solgula åkrar och vilt. 

Allt detta, samlat i en av Sveriges minsta kommuner. Uppleva lokalodlad svensk landsbygd. Som det var förr, men helt i nuet. I Nossebro finns allt du behöver för att leva det goda livet.