({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Skulpturvandring i Nossebro
Nossebro

Konst längs vägen

I maj 2021 invigdes en ny konstinstallation längs strandpromenaden i Nossebro. Det är konstnärerna Yvonne Nimar, Viktor Korneev och Lolo Funck Andersson som har gjort de tre vackra och tänkvärda skulpturerna. 

En svart skulptur som ser ut som ett huvud på en låda.

Tillsammans

av Yvonne Nimar står vid Nosse Kvarn.

En skulptur in sten som föreställer ett ansikte som håller ett finger över munnen. Runt omkring är det gräs, träd och vatten.

Silence

av Viktor Korneev står vid gångbron.

en fåtölj gjord i grå sten som står ute i naturen.

Tronen

av Lolo Funck Andersson står vid elljusspåret nära hängbron.

 
"Tillsammans" av Yvonne Nimar http://yvonnenimar.com 

Material: Hela skulpturen är gjord i diabas monterad med rostfri dubb på en diabassockel med en bänk i ek. 

Konstnären Yvonne Nimar är Hjo-baserad och verksam sedan 80-talet. Hon arbetar huvudsakligen i material som lera, sten, papper, brons och glas. “Tillsammans” inleder “Konst längs vägen” vid den nya mötesplatsen Nosse kvarn. Sitt en stund och njut av utsikten över Nossan, grönska och porlande vatten. 

"Silence" av Viktor Korneev Instagram: Korneevvictor 

Material: Ekebergsmarmor och bohusgranit 

Viktor Korneev arbetar internationellt med basen på bohuskusten. Granit och andra stenarter är huvudmaterialet liksom brons och trä, och han arbetar ofta i Stengården på Konstnärernas kollektivverkstad - Bohuslän, KKV-B. Silence uppmanar till stillhet och en fin vandring längs vattnet i Nossan och in i skogen. På sockeln finns ett citat av den kinesiske poeten Lao-Tzu (500-talet f Kr):  Look, and it can’t be seen.  
Listen, and it can’t be heard. 
Reach, and it can’t be grasped. 

"Tronen" av Lolo Funck Andersson https://lolo.se 

Lolo Funck Andersson har sin stenverkstad i Hjärtum utanför Trollhättan. Han arbetar med skulptur och bild för offentliga och privata placeringar. Skulpturerna görs i sten, metall eller trä. På Tronen i bohusgranit kan du sjunka ner och känna dig kunglig i mitten av din vandring. 

Föreningen Framtid Nossebro arbetar för att göra orten ännu trevligare för invånare och besökare i Nossebro med omnejd, och efter att tidigare ha hyrt “Tronen”, "Silence" och "Tillsammans" har vi 2024 fått stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg för att köpa in verket. “Konst längs vägen” stöds även av Essunga kommun och Nossebro energi.

Kontaktinformation

Framtid Nossebro

Nossebro


Telefon: +46


Hemsida: Till hemsida