({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tom Svensson

Barnens Sotenäs

Den absolut mest populära aktiviteten för barn under sommaren i Sotenäs är att bada, och näst efter det kommer fiska krabbor. Vilket är bra, för dessa aktiviteter är nog lika populära hos vuxna!

Här följer lite tips på vad du kan hitta på i Sotenäs

NORDENS ARK
Varje dag året om från kl. 10.00 kan man hälsa på djuren på Nordens Ark. I den vilda delen kan man bl.a titta på amurtigrar, snöleoparder, vargar och många fler djur.

På Lantgården kan man hoppa i hö brevid kossorna som är av den gamla sorten och klappa kaniner och lamm.

Under året anordnas aktiviteter med olika teman. Allt från spökvandning i parken till sommarläger.

På Nordens Ark finns över 80 olika arter, och alla är där för att de är utrotningshotatde. Nordens Ark hjälper djuren att överleva och föröka sig.

www.nordensark.se   0523-795 90

TUMLAREN
Strax norr om Kungshamn ligger Väjern, och där finns badhuset Tumlaren. På Tumlaren kan man bada både inne och ute, bada bubbelpool, åka vattenrutchkana och äta glass. På sommaren har Tumlaren simskola för alla som vill lära sig simma.

www.tumlaren.com    0523-799 50

SOTENÄS FÄLTRITTKLUBB
Assleröd heter området där Sotenäs Fältrittklubb ligger. Här kan man ta ridlektioner och vara med på ridläger. Ibland arrangeras det ridtävlingar.

www.sotenasfaltrittklubb.se   0523-330 31

SPONTANIDROTTSPLATS
I Kungshamn, intill Idrottshallen hittar du spontanidrottsplatsen. Här finns parkour, skate, slackline och konstgräsplan mm.

HAVETS HUS
I Lysekil kan du besöka Havets Hus och titta på allt som man kan se i havet. Hajar, krabbor, sjöborrar och en massa spännande fiskar simmar runt i stora akvarier. Du kan även klappa på och känna på vissa små arter.

www.havetshus.se   0523-165 30

BIO
I Hunnebostrands Folkets Hus visas bio året om. För program titta på: 

www.hunnebobio.se 0523-502 95.

GERLESBORGSSKOLAN
Här ges barnen tillfälle att få prova på att måla i Öppen konstverkstad vissa lördagar.

www.gerlesborgsskolan.se 0708-38 19 58

Fotograf: sotenäs turism

När säsongen är igång

KRABBFISKE
Alla barn älskar att fiska krabbor, och det är ett billigt nöje. Ett snöre, en klädnypa, ett mussla och en hink. Sedan är det bara att sätta igång. Men var rädd om krabborna och låt dom få komma tillbaka till havet.

DYKNING
Smögens Dyk & Upplevelse 0730-53 74 75 har dykkurser och utflykter för den som är intresserad av att lära sig dyka.

SMÖGEN TUFFEN
Du kan åka minitåg mellan Kungshamn och Smögen under sommaren. Start vid Wiggersviks Camping via Kungshamns Busstation, Smögenbryggan och åter igen. Tåget går varje hel timma från campingen från kl. 11.00 och sista turen går från Smögen kl. 18.30. 40 kr för vuxna och 30 kr för barn.

TENNISSKOLA
I Bovallstrand kan du lära dig spela tennis under sommaren. För information om tennisskolan ring 0768-540447.

VATTENSKIDOR & WAKEBOARD
Tullbodens Vattensportklubb anordnar kurser i vattenskidor och wakeboard sommartid. Tel. 0523-344 66. Tullboden ligger strax innan färjeläget till Bohus-Malmön.

FISKETURER OCH SÄLSAFARI
Barnen har naturligtvis möjlighet att följa med i vuxens sällskap ut på fisketur med någon av våra turistfiskebåtar. Det går även att åka ut en tur och titta på sälar. Kontakta Turistbyrån för aktuell information om vilka turer du kan åka med.

BARNAKTIVITETER PÅ CAMPINGPLATSERNA
Flera av campingplatserna i Sotenäs anordnar dagligen aktiviteter för barn. Skattjakter, krabbrace, ponnyridning och mycket mer. Vissa campingplatser har även mycket fina lekplatser och ordnade badplatser med vattenlek och manetskydd.

BANGOLF
Har du lust att spela bangolf med familjen eller vännerna så kan du göra det på följande ställen: Wiggersviks Camping, Johannesviks Camping, Solviks Camping, Örns Camping, Hunnebo Camping. Vid hamnen på Bohus-Malmön, vid Smögens hamn och i södra hamnen i Hunnebostrand finns det också bangolf.

SEGLARSKOLOR
Passa på i sommar att lära dig segla. I Hunnebostrand ligger Sotefjordens Segelsällskap tel. 0523-504 43, I Hovenäset hittar du Hovenäsets Segelsällskap 070-7480520,  Bohus-Malmöns Båtklubb 0523-35564 och GKSS på Smögen 031-29 90 40.

SIMSKOLA
På Tumlaren i Väjern kan du lära dig simma under sommaren måndag - fredag. Mer information på tel. 0523-799 50 eller www.tumlaren.com

På Hovenäsets badplats har man simskola under vecka 29 och vecka 30. Man anmäler sig kl. 9.30 på måndagen i vecka 29. Om man inte kan vara på plats att anmäla sig där går det bra att göra det via anna_sigurdsson@hotmail.com

FOTBOLLSSKOLA
På Smögen ordnar Smögens IF fotbollsskola för barn mellan 7-14 ett par dagar under juli månad. Mer info och anmälan till 0523-319 55

I Bovallstrand arrangerar Bovallstrands IF fotbollsskola för barn och ungdom under ett par dagar i juli. Mer info och anmälan till 070-36 57 121.

När säsongen är igång lägger vi på evenemangssidan upp vad som händer dag för dag, ha koll efter barnaktiviteter där.