({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Hamnbageriet

Lokalproducerat

Jordgubbar, glass, whisky och potatis. Ja, det finns en hel del lokalodlat och producerat i Sotenäs. Visste du till exempel att Kalles Kaviar tillverkas i Kungshamn!

I Sotenäs har vi flera stora producenter av mat från havet. Här finns bl.a Marenor, Feldts Fisk, Leröy och Orkla som ser till att vi har bl.a sill, kaviar, pastejer och färdiga rätter på bordet.

Men vi har även mindre lokala företag vars produkter håller hög kvalitet.

Lyckans Stenugnsbageri ett par km från Nordens Ark, på vägen ut mot kusten. Här bakar man bröd med olika sorters surdegsgrunder och använder ekologiska råvaror, gärna lokalt producerade. Goda pajer, bullar och annat gott finns också att köpa. Café finns för den som vill fika på plats. Ibland ordnas kurser, vilka är mycket populära.

Smögenbryggar´n är ett marint bryggeri som brygger öl med lokala råvaror, på Smögen. Företaget jobbar för ett renare hav och ett hållbart kustsamhälle och ölen säljs på flera restauranger och krogar i Sotenäs.

Kustcharken hittar man några km innan kusten, vid Askum. Killarna som driver Kustcharken är från området och driver även gårdarna där djuren kommer ifrån. Man styckar, röker, tillverkar korv och andra godsaker till diskarna. Kustcharken är en välfylld butik med godsaker från andra närliggande producenter.

Rödsgubben känner nog många igen. Man förser stora delar av Sverige med goda jordgubbar. Odlingarna finns i området och vid Lyckan, ett par km efter Nordens Ark kan man sommartid stanna till och köpa deras jordgubbar vid jordgubbscafét. Det finns även möjlighet under viss tid till självplockning av jordgubbar.

Fotograf: Rödsgubben

Smögen Whisky tillverkas vid gården Ståleröd, strax sydväst om Hunnebostrand. Sedan 2009 har man tillverkat och lagrat whisky med stor karaktär och havsnära influenser. Vill man besöka anläggningen är det speciella besökstider som gäller, eller bokning av grupp.

Hamnbageriet vid hamnen i Kungshamn bakar bröd och andra godsaker med de bästa råvarorna. Man satsar på härproducerade produkter och på cafét kan man se när baket pågår. Ibland har man kurser på bageriet, och är man en grupp kan man boka in en kväll med bakning.

Klevs Gård ligger strax innan södra infarten till Bovallstrand. Klev är en stor gärd med djur, växtodling, skog och mycket mer. Här finns en gårdsbutik med bl.a ägg, rapsolja och honung från gården.

Stensjö Gård är ett lantbruksföretag som i första hand odlar potatis. Till jul är det här du kan köpa din lokala julgran. Från första advent startar julgransförsäljningen. Vid gården finns även Butiken på Landet där man säljer kvalitetskläder för dam och herr.

Passa på att besöka dessa fina anläggningar när du är i Sotenäs!