({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vandra på Smögen

Smögen är en ö med många möjligheter. Outdooraktiviteter finns det hur många som helst att välja bland. Fiske, dykning, paddla kajak, klättra och självklart vandra. Kommunen och eldsjälarna i Smögens Öråd har iordningställt flera fina vandringsleder på ön, det är bara att åka dit och njuta av dem.

Att bara vandra runt på Smögen bland den gamla bebyggelsen och den välbesökta Smögenbryggan är för många tillräckligt, men det finns så mycket mer att njuta av när man besöker ön. Närheten till havet med otroligt vackra vyer och klipporna som ger vandringen en speciell känsla.
Här kommer några tips på var du kan gå eller springa!

Sandön

När man kommit av Smögenbron på Smögensidan tar du första avtagsväg till höger mot Hasselösund. Kör denna väg och ta sedan tredje avtagsvägen till vänster. Kör så långt du kan och parkera. Här ligger en fin badplats med sandstrand och vandringsleden går ut på klipporna med en otrolig utsikt över havet. Längs leden finns flera dammar med vita och röda näckrosor under säsong. Sandön är ett naturreservat och regler enligt skyltar ska följas.


Friluftsled Kleven

Följ huvudled genom Smögen och vid torget ta höger. Kör tills du kommer till parkeringsplats, först på vänster sida och lite senare kommer en parkering på höger sida. Här börjar Kleven området. Se på kartan hur leden går. Vid Lindstedts myr, en sötvattensmyr där man förr sågade loss isblock som användes för att förvara fisk , är under vintern ett perfekt ställe för skridskoåkning när vädret tillåter. Leden erbjuder vacker utsikt och granit när den är som bäst.


Friluftsled Hästen

Denna led kan du börja gå vid Kleven (badplats Vallevik) eller vid Makrillvikens Vandrarhem, nedanför Hotell Smögens Hafvsbad. Leden går över klipporna och små broar och spångar är byggda av Smögens Öråd för att man lätt ska ta sig fram. Här kan du njuta av vacker utsikt över havet och Bohuslän när det är som vackrast.


Välkommen till Smögen och njut av naturen!