({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Okänd

Hunnebostrand

Hunnebostrand är ett kustsamhälle med anor tillbaka till 1200-talet. Många anser att Hunnebostrand är ett av stenhuggeriets huvudort, och än idag påminns man om stenhuggeriets viktiga betydelse för bygden.

Graniten
Stenhuggeriet var en stor och viktig näring under 1900-talet och Hunnebostrand hade flera stenbrott. Här bröts den s.k. Hitlerstenen som Hitler beställde till sitt "segermonument". Denna sten användes senare för att forma en badplats som Stenbryggan eller Kärringbadet. Graniten finns i flera fina konstverk som man kan beskåda i Hunnebostrand och vill man se hur stenhuggarna arbetade förr i tiden kan man besöka Stenhuggerimuseet. På Udden, i den norra delen av hamnen, ställs varje år ut stenkonst från hela världen.

Hamnen

Gästhamnen i Hunnebostrand är under sommaren mycket populär och välbesökt. Läget är skyddat och centralt, det finns gott om restauranger, butiker och bra service.

Populär sommarort
Under sommaren är det gott om besökare i Hunnebostrand. Här finns fina ordnade badplatser, fina strövområden, bra fiske och skärgårdsturer.