({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sotenäs Turism

Kungshamn

Kärt barn har många namn

 GravarneBäckevik och Fisketången, de olika delarna av Kungshamn som tillsammans blev Kungshamn. Många föredrar att fortfarande använda de gamla namnen trots att det är drygt 40 år sedan samlingsnamnet Kungshamn antogs. Kungshamn har sedan 70-talet broförbindelse med Smögen och anses väl vara centralorten i Sotenäs. Bebyggelsen i den centrala delen av Kungshamn har omformats och förändrats en hel del genom tiden, medan Fisketången mer har kvar sin traditionella bebyggelse med sjöbodar och ljugarbänkar.
Under sommarmånaderna råder det stor aktivitet runt om i Kungshamn. Hit kommer massor av människor från när och fjärran för att uppleva en av västkustens "pärlor".  

 Hovenäset
Strax innan den södra infarten till Kungshamn ligger det lilla samhället Hovenäset. En riktig idyll med sjöbodar och trånga gränder. Hovenäsbron som förbinder Hovenäset med Kungshamn byggdes i början av 1900-talet, den sägs vara unik pga att den är Sveriges största valvbro av granit.

 Väjern
1 km innan Kungshamns norra infart ligger Väjern. Ett litet fiskeläge som de senaste åren vuxit betydligt pga ny bebyggelse. Kommunens simhall och rehabcenter Tumlaren hittar du i Väjern.