({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sotenäs Turism

Made in Sotenäs

Sotenäs är en liten kommun, men vi har mycket som vi är stolta över. Här tillverkas allt från Kalles Kaviar och fina båtar till Whisky och god glass.

Med närheten till havet har båttillverkning och fiskberedning varit en självklarhet sedan lång tid tillbaka. Här tillverkas allt från små båtar till stora segelbåtar av bl.a. Hallberg Rassy, Seamaster, Väddöbåtar mm.

Här finns flera stora företag inom fiskberedning och mat från havet, bl.a Orkla som tidigare gick under namnet ABBA. I Kungshamn tillverkar man Kalles Kaviar, och det har man gjort sedan 1954. Sill, ansjovis och mycket annat som ställs på borden tillverkas också av Orkla i Kungshamn.

Andra tillverkare av fisk- och skaldjursprodukter är Felds Fisk & Skaldjur AB, Leröy Smögen Seafood AB och Marenor AB

Smögen Whisky startade 2009 utanför Hunnebostrand, och i produktionen ingår inte bara whisky utan även gin och råsprit. Smögen Whiskys lager kan man besöka, se mer på www.smogenwhisky.se

Lilla Glassverkstan strax utanför Kunghamn är ett litet familjeföretag som tillverkar glass från naturliga råvaror och utan tillsatta aromer och färgämnen. Glassen följer årstiderna, så under sommaren är det det de färska bären som står i centrum och under julen är det julens smaker.

Kustcharken, några km före Smögen/Hunnebostrand, har ett fantastiskt utbud av egenstyckat kött, egentillverkad korv och mycket mer. Här satsar man på närproducerat och bra kvalitet. Många av krogarna i området använder sig av råvaror från Kustcharken.

I närheten av Nordens Ark, ca 1 mil innan Smögen, ligger Rödsgubben. Den som gillar jordgubbar har garanterat ätit gubbar som är plockade här. Stora odlingar, även med självplock och ett ett egen jordgubbscafé vid vägen.

I Bovallstrand finns Bovalls dörrbyggeri, ett företag som startades på 1940-talet. Företaget drivs nu av barnbarnen till grundaren och här byggs dörrar av hög kvalitet som ska tåla västkustens hårda klimat.

Detta var några axplock av vad Sotenäs är stolta över!