({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: Info Point

InfoPoint

Möten mellan människor uppskattas mest av besökare vid sidan av själva reseanledningen. Ett gott värdskap på destinationen borgar för en fin upplevelse för besökaren och blir en kraftfull marknadsföringskanal för hela destinationen.

Idag reser besökaren med informationen på fickan och kan lätt ta reda på enkla frågor som t ex öppettider själv istället för att ta sig till en turistbyrå. Därför är det viktigt att finnas där besökaren är för att få till det personliga mötet och samtidigt som man kan svara på enklare frågor också inspirera besökaren till att upptäcka mer av utbudet på och kring destinationen.

Här hittar du all information du som turistbyrå behöver för att presentera och ingå avtal med företag som kan/vill bli InfoPoints.  Företag som vill bli InfoPoints kan endast skriva avtal med en auktoriserad turistbyrå.

Presentationer

Presentationer att använda i mötet med företag som har potential att bli en InfoPoint.

Presentation - InfoPoint Skaraborg

Presentation - InfoPoint Bohuslän

Presentation - InfoPoint Dalsland

Presentation - InfoPoint Boråsregionen

Mallar och avtal

Här kan du hämta mallar, avtal och presentationer som behövs för att skriva avtal med nya InfoPoints.

Hämta mall för avtal mellan Turistbyrån och företaget som ska bli en InfoPoint
Avtal InfoPoint 2017

Hämta mall för kriterier, InfoPoint 2017
Kriterier InfoPoint 2017

Visita är den organisation som tillsammans meddestinationsrådet bestämmer kriterier och villkor för turistbyråer och InfoPoints. Läsmer om InfoPoints på visita.se

Med gästen i fokus - workshop

Med gästen i fokus är resultatet av en workshopserie som hölls tillsammans med turistorganisationer och företag i Skaraborg under våren 2016.

Gästen i fokus vänder sig i första hand till företag som är InfoPoints. Syftet är sätta gästen i fokus och utifrån hen ta fram vilka besöksmål och aktiviteter som finns. Företagen ska genom workshopen få kunskap om reseanledningar runt om och utanför sitt närområde. De ska känna sig ännu tryggare i att rekommendera sina gäster vad de mer kan uppleva i vårt område, så de stannar fler nätter, kommer tillbaka och rekommenderar andra att åka hit.

Workshopen är framtagen tillsammans med Lotta Samuelsson, turistchef i Mariestad och Maria Comstedt, utbildare inom värdskap med stöd från Skaraborgs kommunalförbund.

 Resultatet av alla workshops i Skaraborg kan du hitta här

 Är du intresserad av att genomföra workshopen Gästen i Fokus vänligen kontakta ann-sofie.stromback@vastsverige.com

 

Destination