({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gotaleden

Fotograf: Jonas Ingman

Vandring, konferens och hemester bland höstens satsningar från Turistrådet

Under vecka 37 rullade Turistrådet Västsverige igång en ny kampanj i sociala medier med vandring i fokus. Annonseringen är primärt riktad till utvalda målgrupper via Facebook och Instagram. Bland budskapen finns ”Njutvandra nära Göteborg” och ”Höstvandra i Västergötland”. Annonseringen leder in till landningssidan ”Vandringspaket i Västsverige”

Annonseringen leder in till landningssidan ”Vandringspaket i Västsverige”. 

- Vi har valt att fokusera på paketerade upplevelser där det förutom vandring även ingår mat och boende. I somras hade vi ett liknande upplägg kring vår kampanj för att locka besökare till Dalsland, och det föll väldigt väl ut när det kommer till nya bokningar, säger Emmy Hultberg, projektledare för Vandra i Västsverige.

De senaste åren har branschen märkt av ett uppsving för naturturism i allmänhet, och för vandring i synnerhet – detta som en direkt följd av ökad efterfrågan på hållbar och miljövänlig turism. När coronakrisen var ett faktum i våras blev vandring ännu hetare.

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm

- I våra kontakter med aktivitetsföretagen hör vi att vandring verkligen har slagit alla rekord i sommar, och därför väljer vi att fortsätta fokusera på detta även i höst. Kampanjen inleddes under vecka 37 och rullar sedan under hela september. Vi hoppas på många nya vandringsbokningar till våra västsvenska aktivitets- och boendeföretag, säger Emmy Hultberg.

De västsvenska aktörer som deltar i kampanjen är företag som klassas som ”Världen”-företag enligt Turistrådets ”Sverige-Norden-Världen”-system, och som har paketerade upplevelser kring vandring och kvalitetssäkrade leder. 

”Konferens i Västsverige ” – kampanjstart i början av oktober

En annan satsning som startar i början av oktober är ”Konferens i Västsverige”. Här fokuserar Turistrådet på de konferensföretag som redan i dag syns i ”Hitta din konferenslokal” på  vastsverige.com. Kriterium för att få medverka där är att man klassas som Norden- eller Världenföretag enligt ”Sverige-Norden-Världen”-systemet, vilket innebär att man måste ha tydlig information om specifika konferenspaket på sin webbplats.

-Det finns en allmänt utbredd missuppfattning kring att det inte är tillåtet med konferens - men man har faktiskt fått träffas i slutna sällskap för till exempel företagskonferenser hela tiden. Alla seriösa mötesanläggningar har vidtagit nödvändiga åtgärder och mer därtill för att förhindra smittspridning.  I denna kampanj fokuserar vi på att det kan vara bra att mötas igen, i alla fall i små grupper efter en jobbvår som inte har liknat någon annan. Dessutom vill vi uppmärksamma hur viktigt det är att stötta besöksnäringen i dessa tider. Det är viktigt för dess överlevnad att de får in bokningar, och där vill vi hjälpa till, säger Caroline Brügge, projektledare Konferens i Västsverige.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Parallellt med att Konferens i Västsverige rullas ut i början av oktober aktiveras också ”Konferens i Bohuslän”. Denna kampanj är en satsning som Turistrådet har haft i flera år, där syftet har varit att locka konferensgrupper till Bohuslän utanför högsäsong. Projektet gick tidigare under namnet ”Vår bästa tid är nu”, men byter från och med 2020 namn till ”Konferens i Bohuslän".

Närområdesturismen ökar i höst

Att upptäcka sitt närområde har blivit mer aktuellt än någonsin i och med pandemin. 2020 blev året då fler svenskar än någonsin turistade antingen i sin egen region eller inom Sverige istället för att åka utomlands. För att fånga upp detta nya behov genomför Turistrådet under hösten ett antal riktade insatser mot målgrupper i närområdet kring Göteborg, i hela Västsverige och i södra Sverige.

Fotograf: Jonas Ingman

- Vi fortsätter med Strax utanför Göteborg, som uppmärksammar vad som finns att göra inom en timmes avstånd från Göteborg. Den har höstfokus vecka 39-41 och återkommer vecka 48-50 inriktad mot julupplevelser. Inför höstlovet genomför vi en kampanj riktad mot barnfamiljer i södra Sverige. Utöver detta görs också insatser när det gäller hummerupplevelser, julbord och att resa med hund – dessa vänder sig främst till boende i Västsverige, säger Jennie Renström, projektledare Privatturism.