({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Måltid på Bjertorp Slott

Fotograf: Katja Ragnstam

Smaka på Västsverige

Smaka på Västsverige är ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser. Det ska vara enkelt för besökaren och konsumenten att hitta ställen som fokuserar på regionens mat och råvaror. Smaka på Västsverige fungerar som en guide till de bästa och mest genuina måltidsupplevelserna i Västsverige. Nätverket innefattar restauranger och caféer som samarbetar nära lokala producenter i Västra Götaland.

Nätverket ägs och drivs av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst. Tillsammans arbetar vi för att lyfta den lokala maten och få fler restauranger och caféer att använda sig av lokalproducerade råvaror. 

Fotograf: Logo

Som medlem i Smaka på Västsverige får man tillgång till ett nätverk av restauranger, caféer och lokala producenter. Det finns möjlighet att vara med på mässor, evenemang, utbildningar och andra aktiviteter.

Smaka på Västsverige prioriteras och syns extra på destinationssajten vastsverige.com och alla företag har en egen presentationssida på vastsverige.com. Genom nätverket får man som företag synlighet i sociala medier, på bland annat följande sidor: 

Facebook - Smaka på Västsverige
Facebook - Västsverige
Facebook - Bohuslän
Instagram - Smaka på Västsverige
Instagram - Västsverige


Kriterier för Smaka på Västsverige

  • Restaurangen/caféet ska vara på Norden- eller Världennivå enligt Sverige-Norden-Världen och ansluten till Hållbarhetsklivet. 
  • Restaurangen/caféet ska vara en verksamhet som är igång inte bara under sommarmånaderna utan under en större del av året. Vi välkomnar restauranger med kreativa lösningar på öppettider i form av pop-ups, events och bokningsbara tillfällen. Observera att det INTE räcker att ha öppet under sommarmånaderna. 
  • Arbeta med lokala råvaror och i säsong i så stor utsträckning som möjligt.
  • Kommunicera sina lokala producentsamarbeten.

Är du intresserad av att ingå i nätverket? Klicka på knappen för att komma till ansökningsformuläret. 

För frågor, kontakta Jill Axelsson Pabst, projektledare Smaka på Västsverige. 
E-post: jill.axelsson@vastsverige.com
Tel: 0708-253955

Till ansökningsformuläret