Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Adventure Travel World Summit till Göteborg och Västsverige 2019

Den 16-20 september 2019 kommer världens största naturturismkongress till Göteborg och Västsverige. Bakom Adventure Travel World Summit (ATWS) står den ledande globala organisationen för naturturism, Adventure Travel Trade Association (ATTA).

Cirka 750 delegater från hela världen samlas på Clarion Hotel Post för att inspireras, nätverka, göra affärer och diskutera utveckling av hållbar naturturism, men även testa naturupplevelser i Västsverige och andra delar av Sverige. Bakom ansökan till ATWS står Visit Sweden och Tillväxtverket tillsammans med Turistrådet Västsverige och flera andra regionala turistorganisationer i Sverige.

Turistrådet Västsverige ansvarar för det lokala projektledarskapet inför och under ATWS – i det ingår bland annat att stå värd för välkomstmiddagen samt att arrangera en Day of Adventure med upplevelser under en dag i Västsverige för samtliga delegater.

Tema: Omtanke

Hållbarhet är ett starkt ledord genom hela kongressen. Temat för 2019-upplaga av Adventure Travel World Summit är Omtanke – The Way Forward. Det svenska ordet används även i den internationella kommunikationen.

Tanken bakom detta är att utgå ifrån Sveriges internationella roll som ett föregångsland när det gäller innovation, hållbarhet och miljö. Denna kombination passar utmärkt för naturturismen, vars syfte är att flytta fram gränser, skapa rörelse och positionera sig som den ledande grenen inom internationell turism. Genom att kombinera det svenska ordet Omtanke med engelskans ”The Way Forward”, tydliggörs det att själva kongressens utbildningsmässiga fokus ligger på de områden där Sverige är starkt. 

Seminarier och föreläsningar under ATWS-veckan kommer att vara präglade av Omtanke – The Way Forward. Detta ska syfta till att utmana delegaterna att tänka kritiskt kring hur vi alla tar naturturismen framåt på rätt sätt.  

Kontakperson för frågor som rör ATWS hos Turistrådet Västsverige är Linda Sturk. (031-818305).