Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Paddla i Dalslands sjöar

Adventure Travel World Summit 2019

Adventure Travel World Summit (ATWS) är ATTA:s årliga världskongress. Den hålls på ett nytt ställe varje år och samlar varje gång kring 750-850 deltagare. Den 16-20 september 2019 hålls Adventure Travel World Summit i Göteborg.

Tidigare upplagor har arrangerats ibland annat Toscana, Alaska och Buenos Aires. Under de fyra dagarna anordnas seminarier, workshops, nätverksträffar, aktiviteter, middagar och en så kallad Day of Adventure. Merparten av programmet äger rum på Clarion Hotel Post i Göteborg. Innan själva ATWS-kongressen hålls också så kallade Pre Summit Adventures.

Om programmet

Mån 16/9: Day of Adventure i Västsverige

Tis 17/9: Seminarier, välkomstmiddag på Eriksbergshallen

Ons 18/9: Seminarier, marketplace (workshop)

Tor 19/9: Seminarier, media connect (workshop), avslutningsmiddag. 

Vem deltar på ATWS och varför?

ATTA har över 1 000 medlemmar spridda i hundratalet länder. Cirka 700-800 av dessa medlemmar deltar på ATWS och representerar företag, turistorganisationer, journalister/influencers mm som på ett eller annat sett är verksamma inom naturturismsegmentet. De deltar för att samla in kunskap och erfarenheter samt träffa nya och gamla affärsbekanta.

 Vad är Turistrådet Västsveriges roll i ATWS?

Det är ATTA som arrangerar ATWS i Sverige. Nationell projektledare är Visit Sweden, som i sin tur samverkar med sju regionala turistorganisationer, bland annat Turistrådet Västsverige. Eftersom kongressen rent geografiskt hålls i Göteborg och Västsverige bistår Turistrådet med det lokala värdskapet och hjälp kring eventlogistiken. Turistrådet står dessutom värd för välkomstmiddagen samt är ansvarig för samordning av den så kallade Day of Adventure då de flesta delegater ska ut på olika upplevelser i Västsverige under en dag.