({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Adventure Travel World Summit 2019

Adventure Travel World Summit (ATWS) är ATTA:s årliga världskongress. Den hålls på ett nytt ställe varje år och samlar varje gång kring 750-850 deltagare. Den 16-20 september 2019 hölls Adventure Travel World Summit i Göteborg.

Tidigare upplagor har arrangerats ibland annat Toscana, Alaska och Buenos Aires. Under de fyra dagarna anordnades seminarier, workshops, nätverksträffar, aktiviteter, middagar och en så kallad Day of Adventure. Merparten av programmet ägde rum på Clarion Hotel Post i Göteborg. Innan själva ATWS-kongressen hölls också så kallade Pre Summit Adventures.

Om programmet

Mån 16/9: Day of Adventure i Västsverige

Tis 17/9: Seminarier, välkomstmiddag på Eriksbergshallen

Ons 18/9: Seminarier, marketplace (workshop)

Tor 19/9: Seminarier, MediaConnect (workshop), avslutningsmiddag. 

Vem deltar på ATWS och varför?

ATTA har över 1 000 medlemmar spridda i hundratalet länder. Cirka 700-800 av dessa medlemmar deltog på ATWS och representerade företag, turistorganisationer, journalister/influencers med mera, som på ett eller annat sett var verksamma inom naturturismsegmentet. De deltog för att samla in kunskap och erfarenheter samt för att träffa nya och gamla affärsbekanta.

 Vad är Turistrådet Västsveriges roll i ATWS?

ATTA arrangerade ATWS i Sverige. Nationell projektledare var Visit Sweden, som i sin tur samverkade med sju regionala turistorganisationer, bland annat Turistrådet Västsverige. Eftersom kongressen rent geografiskt hölls i Göteborg och Västsverige bistod Turistrådet med det lokala värdskapet och hjälp kring eventlogistiken. Turistrådet stod dessutom värd för välkomstmiddagen samt var ansvariga för samordning av den så kallade Day of Adventure, då de flesta delegater var ute på olika upplevelser i Västsverige under en dag.