({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Turistrådets roll under ATWS

Adventure Travel World Summit 2019 (ATWS) blev en unik möjlighet för Turistrådet Västsverige att skapa en ökad internationell efterfrågan på västsvenska hållbara naturturismprodukter. Turistrådet delade det lokala värdskapet för evenemanget med Göteborg & Co.

Information om turistiska upplevelser till delegaterna

 I samband med ATWS presenterade Turistrådet en rad tips kring lämpliga aktiviteter och sevärdheter som delegaterna kunde uppleva i Göteborg och Västsverige innan, under och efter kongressen. En av satsningarna som lyftes lite extra är Strax utanför Göteborg (en satsning på hållbart turism med resor inom kollektivtrafiken som påbörjades våren 2019 tillsammans med Göteborg & Co och Västtrafik). Speciellt för ändamålet togs även en portalsida på westsweden.com fram. Här fick delegaterna inspiration till upplevelser och aktiviteter.

 

Behjälplighet vid externa kringarrangemang

 Många av de internationella mötesdelegaterna höll egna möten i anslutning till ATWS-kongressen. Det låg då på Turistrådet och Göteborg & Co att hjälpa till med tips på möteslokaler, hotell och middagsarrangemang.

 

Bemanning på plats/egna kringarrangemang

 Vår personal var delaktiga i alltifrån mottagning på Landvetter till arbete kring registrering, Day of Adventure, och välkomstmiddagen. Dessutom genomfördes flera egna kringarrangemang i Göteborg i samband med kongressen – bland exemplen kan en Instagram-promenad och kajakpaddling i kanalen nämnas. En speciell VIP-frukost för utvalda medierepresentanter anordnades också på torsdagsmorgonen den 19 september. 

 

Välkomstmiddag 17 september

 På tisdagskvällen den 17 september arrangerades en välkomstmiddag för totalt 850 personer (kongressdelegater samt politiker, näringsidkare och andra samarbetspartners) i Eriksbergshallen. Det avgick skärgårdsbåt från Lilla Bommens hamn som transporterade samtliga deltagare till Eriksberg. Här serverades en trerättersmiddag med västsvenska råvaror i fokus, och det bjöds desssutom på högklassig underhållning. 

 Syftet med middagen var att välkomna alla delegater till Västsverige och Göteborg, samt att positionera oss som en kontrastfull destination med naturnära upplevelser och en hälsosam livsstil med hållbarhet i fokus.

 

Hållbarhet

 Hållbarhet och miljömässighet var en central del i hela kongressen. Bland några exempel kan nämnas att samtliga Day of Adventure-upplevelser innehöll minst en hållbarhetsaktivitet – exempelvis att plocka skräp längs kusten.  Vi arbetade också aktivt med att minimera matsvinnet och undvika engångsplast under kongressen. Dessutom användes lokala råvaror och miljömässiga transporter i största möjliga utsträckning.