({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Tranor

    Besöksnäringsinsats: Hornborgasjön

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Med denna besöksnäringsinsats vill vi på ett hållbart sätt positionera Hornborgasjön och hela Skaraborg som en destination att uppleva året runt. Besöksnäringsinsatsen görs i samarbete med Visit Hornborgasjön och Visit Skaraborg, och har som mål att bidra till en hållbar destinationsutveckling där alla Hållbarhetsklivets principer beaktas. Till exempel arbetar vi med att undvika onödig belastning av känsliga platser, både utifrån besökarperspektiv men också med hänsyn till platsens bärighet. Fokus ligger också på produktutveckling och paketering i syfte att förädla Hornborgasjöns och Skaraborgs utbud under nuvarande säsonger. Vi vill också hitta nya reseanledningar som kan bidra till längre och nya säsonger samt fler robusta företag. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet bidrar med stöd till både turistorganisationerna och besöksnäringsföretagen i området. Vi fungerar som bollplank när det gäller att hjälpa till med paketering av upplevelser och nya produkter riktade mot olika typer av målgrupper. Företagen får tips om hur de ska lyfta sina erbjudanden på ett säljbart och attraktivt sätt. Detta sker både genom personlig kontakt och via seminarier/webinarier.

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofia Lennström
031-818375
sofia.lennstrom@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2021

 

 

Hornborgasjön i transäsong

Kampanjperiod: 20 mars - 19 april

 

Målgrupp och aktivering

Vi riktar oss främst till naturintresserade och aktiva par mellan 45-65 i huvudsak, men också till familjer och kompisgäng. Primärt görs insatsen mot västsvenskar eller personer i närliggande regioner som kan ta sig till Hornborgasjön inom två timmars resa.

På grund av pandemin så ser denna kampanj annorlunda ut i år än vad den vanligtvis gör. I år får den lite mer karaktär av en ren informationsinsats i syfte att styra besökarna till dagar och tider då det, vanligtvis, inte är så mycket folk på plats. Detta görs i samverkan med Visit Hornborgasjön och Länsstyrelsen Hornborga.

Vi har tagit fram kommunikationsmaterial som utifrån tidigare års resmönster visar när det är som mest och som minst folk vid Trandansen. På plats vid Trandanskullen och vid Naturum Hornborgasjön kommer det finnas en utomhusutställning om tranorna. Här finns bland annat tips om olika platser kring området där man kan stå för att se tranorna samtidigt som man håller avstånd. Det kommer också att finnas värdar på plats som svarar på frågor och hjälper besökarna att hitta till andra besöksmål (caféer, restauranger med mera) i området om det är för mycket folk på plats.

Vi tipsar om att tranorna går att se via webbkamera. Om man trots allt vill besöka Trandansen är det allra bäst att göra detta på vardagar. Vill man komma på helgen är morgon eller kväll att föredra.

Då vi inte vet hur restriktionerna ser ut i mitten av mars kan insatserna ändras på kort varsel. Regelbundna och täta möten genomförs och ny och uppdaterad information samlas på Naturum Hornborgasjöns sida: https://www.hornborga.com

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Vi riktar oss till företag som finns i området kring Hornborgasjön och som dessutom befinner sig på Världen-nivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. Lokala turistorganisationer får gärna stötta upp med tranrelaterat material på sina egna webbplatser.

 

Intressanta länkar

Landningssida på vastsverige.com 

Portalsida, Visit Hornborgasjön

Portalsida, Visit Skaraborg

 

Senast genomförda kampanj

Information kommer.