({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Besöksnäringsinsats: Paddling

    Fotograf: Roger Borgelid

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 


Syfte

Syftet med besöksnäringsinsatsen inom paddling är att uppmärksamma till potentiella besökare hur otroligt många ställen i Västsverige som lämpar sig för kanot- och kajakpaddling samt SUP (stand up paddle). Västsverige är fyllt med aktivitetsföretag som erbjuder paddlingsupplevelser, och som även är en del av paddlingspaket hos andra aktörer – dessa aktörer vill vi lyfta.

Paddling är dessutom en hållbar aktivitet som varken stör eller sliter på naturen, och som går att utföra under stora delar av året – vilket uppmuntrar till turism när och där det inte är fullt. Under höst, vinter och vår rekommenderas dock starkt att enbart paddla med guide och tillgång till torrdräkt.

 

Turistrådets insats

Turistrådet håller paddlingssidan uppdaterad och fyller på med nya kajak- och kanotföretag efterhand. Dessutom utvecklar vi informationsblad om paddelleder i syfte att lyfta fram var man kan kombinera paddling, övernattning och god mat och dryck.

Paddlingsbilder ger oftast bra spridning i sociala medier så vi använder detta i våra kanaler under hela året.

Utöver dessa insatser har också en sökordsanalys gjorts, i syfte att identifiera vilka områden som folk helst söker på när det kommer till paddling.

 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofie Olsson
031-818349
sofie.olsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2022

 

 

Paddla i Västsverige

Kampanjperiod: 9-30 maj. Vecka 16-20 görs även en insats mot norsk och dansk målgrupp. 

 

Målgrupp och aktivering

Vi kommer att aktivera en paddlingskampanj riktad mot den svenska målgruppen. Den trafik som genereras kommer att ledas till sidan med paddlingspaket. Utöver denna görs även en gemensam satsning gentemot Norge och Danmark där paddling, cykling och vandring marknadsförs gemensamt.

Vi vänder oss till paddlings- och naturintresserade personer som gärna kombinerar aktiviteten med att övernattning och middag hos någon form av boendeanläggning. Portalsidan finns under  ”Se och göra”-avdelningen på vastsverige.com. Dessutom finns materialet översatt till de norska, danska, engelska och tyska webbplatserna på vastsverige.com.  

Under vinterhalvåret uppdateras sidan med vintriga bilder, och då lyfts de företag som erbjuder vinterpaddling lite extra. Vi lägger också ut organiska inlägg i destinationen Västsveriges sociala kanaler samt informerar om paddling i destinationsnyhetsbrevet.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Kampanjen är riktad till företag som befinner sig på Världen- eller Nordennivå enligt Turistrådets Sverige-Norden-Världen-system. Lokala turistorganisationer kan också möta upp med innehåll på sin egen webbplats.

 

Intressanta länkar

Kampanjsida: https://www.vastsverige.com/naturupplevelser/paddla/paddlingspaket/

Portalsida: https://www.vastsverige.com/naturupplevelser/paddla/ 

Portalsidan finns också översatt till engelska, tyska, norska och danska

Checklista: Kanot- och kajakturer

Målgruppsguide Paddling - Visit Sweden


Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat 2022