({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Paddling

Fotograf: Roger Borgelid

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 


Syfte

Syftet med besöksnäringsinsatsen inom paddling är att uppmärksamma till potentiella besökare hur otroligt många ställen i Västsverige som lämpar sig för kanot- och kajakpaddling samt SUP (stand up paddle). Västsverige är fyllt med aktivitetsföretag som erbjuder paddlingsupplevelser, och som även är en del av paddlingspaket hos andra aktörer – dessa aktörer vill vi lyfta.

Paddling är dessutom en hållbar aktivitet som varken stör eller sliter på naturen, och som går att utföra under stora delar av året – vilket uppmuntrar till turism när och där det inte är fullt. Under höst, vinter och vår rekommenderas dock starkt att enbart paddla med guide och tillgång till torrdräkt.

 

Turistrådets insats

Turistrådet håller paddlingssidan uppdaterad och fyller på med nya kajak- och kanotföretag efterhand. Dessutom utvecklar vi informationsblad om paddlingsleder i syfte att lyfta fram var man kan kombinera paddling, övernattning och god mat och dryck.

Paddlingsbilder ger oftast bra spridning i sociala medier så vi använder detta i våra kanaler under hela året.

Utöver dessa insatser har också en sökordsanalys gjorts, i syfte att identifiera vilka områden som folk helst söker på när det kommer till paddling.

 

 

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofie Olsson
0736-539656
sofie.olsson@vastsverige.com 

Planerade insatser 2023

 

 

Integrering i marknadsinsatser

Under 2023 genomför vi ingen renodlad paddlingskampanj. Däremot återkommer paddling som en del av de satsningar som innefattar naturturism mot Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna, där paddling, cykling och vandring marknadsförs gemensamt. Paddling marknadsförs också via Vinter i Västsverige


Intressanta länkar

Portalsida: https://www.vastsverige.com/naturupplevelser/paddla/ 

Portalsidan finns också översatt till engelska, tyska, norska och danska

Checklista: Kanot- och kajakturer

Målgruppsguide Paddling - Visit Sweden

Säkerhetsfilm framtagen av Visit Sweden och Tillväxtverket (avsändare även MSB, Svenska Kanotförbundet och filmserien Svenska Äventyr)

 


Senast genomförda kampanj

Exponering och resultat 2022