({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
 • Fotograf: Roger Borgelid

Vinterpaddling i Västsverige

Vinterpaddling i naturen och det passerande landskapet skapar en upplevelse av närvaro och stillhet. Efter en dag i den vinterklädda skärgården väntar avkoppling och god mat på ett mysigt boende. Boka en upplevelse för alla sinnen - hitta ditt paddlingspaket här.

 

Kajakupplevelse och unikt boende på Lådfabriken

  Skaftö - Orust

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Häftiga paddlingsupplevelser – orörda nationalparker, mysiga sjöbodar och vilda vatten. Här hittar du möjligheter att paddla genom vinterskärgården från Skaftö till Orust tillsammans med Balanspunkten i Grundsund. 

 • I paketet ingår: paddlingstur med guide, brasa på stranden med glögg, lunch, trerätters fiskmeny, övernattning och frukost. 

Läs mer och boka

 

Kajakpaket med Havets Magasin och Smögens Kajakäventyr

   Smögen

Med en erfaren guide och utrustad i torrdräkt beger ni er tryggt och säkert ut för att njuta av och utforska den bohuslänska skärgården tillsammans med Smögens kajakäventyr. Efter turen väntar en uppvärmd badtunnan och bastun, skaldjursbuffé och mysigt boende på Havets Magasin.

 • I paketet ingår: paddlingstur med guide, bastu, badtunna och lån av badrock, skaldjursbuffé samt övernattning i egen sjöbod

Läs mer och boka

 

Kajakäventyr med Strandflickorna & Outdoor West

  Lysekil

Prova ett härligt kajakäventyr i Lysekils vackra skärgård tillsammans med Outdoor West. Efter turen väntar middag i den mysiga bistrorestaurangen Fröken Fridhem innan ni somnar gott i ett av Strandflickornas sekelskiftesvillor. Nästa morgon väntar en stärkande frukostbuffé. 

 • I paketet ingår: övernattning, tvårättersmiddag, frukostbuffé, guide, plats i delad K2-kajak, torrdräkt samt dryck. 

Läs mer och boka

 

Kajakäventyr med Grand Hotel Lysekil & Outdoor West

  Lysekil

Under vintern är siktdjupet är som störst och du kan ofta se havsbotten på flera meters djup vid solsken. Isflak och snöfall samt en och annan nyfiken säl som iakttar oss paddlare gör upplevelsen magisk. Turen dokumenteras med kamera och korten får du med dig hem. 

 • I turen ingår: torrdräkt, en värmande fisksoppa och varm dryck vid halvtid. 
 • Tips! På Grand Hotel Lysekil kan du boka övernattning med frukostbuffé. 

Läs mer och boka

 

Lagom utmanande turer med Outdoor West

  Lysekil

Outdoor West erbjuder guidade turer på havet och i lugna vatten utanför Lysekils stad. Utrustningen är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av havskajak. Här erbjuds tre olika turer:

 • Fiskaren: namnet anspelar på de modiga män som trotsade havet i alla väder för att förse sina familjer med mat. Sälarna som ofta dyker upp och följer med en stund under turen är också fiskare. Under färden berättar guiden om "fiskarna" och livet på och under ytan. I mitten av turen serveras en varm fisksoppa och du får också sträcka på benen.

 • Sälsafari: alla blir lyckliga av att möta havets mörkögda skönheter. Startplats väljs efter var sälarna håller till, så du kan vara ganska säker på att få se en eller flera, trots att inte paddlingen sker så långt ut i skärgården. Från 10 år.

 • Stadsnära paddling: här får du uppleva Lysekil från havet under årstid då båttrafiken är obetydlig. Och den orörda naturen finns bara några minuter bort.

Läs mer och boka

 

Kajakweekend med Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor

  Grönemad

Upplev den svenska skärgården där den är som bäst, från första parkett. Paddla havskajak i Paddlarnas Paradis i Bohuslän, bo med havet som granne och njut av lugnet i det genuina fiskeläget Grönemad, strax utanför Grebbestad.

 • I turen ingår: erfaren och certifierad guide, fullt utrustad kajak, torrdräkt, traditionell fika eller lunch.
 • Tips! Om du önskar så hjälper Skärgårdsidyllen till att förgylla din upplevelse med både boende och spa.  

Läs mer och boka

 

Paddla SUP med Skärgårdsidyllen

Grönemad

Häng med Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor på en paddlingstur med SUP i den vintriga skärgården. Oavsett nivå erbjuds du torrdräkt och erfarna guider som ser till att du får en trygg och säker upplevelse i ett av världens vackraste paddlingsvatten.

 • I turen ingår: fullt utrustad SUP, torrdräkt, certifierad guide och varm dryck.

Läs mer och boka

 

Tre paddlingsäventyr med Naven Outdoor Experience

Kållandsö

Upplev den härliga naturen vid Kållandsö tillsammans med Naven Outdoor Experience. Här erbjuds kurser och guidade paddlingsäventyr på Vänern, året runt. Förläng din upplevelse med bastubad och genuint stugboende. I samtliga paket ingår fullutrustad enkel- eller dubbelkajak, paddel, torrdräkt, handskar, mössa, skor, flytväst, kapell och guide.

 • Fullmånepaddling: följ med Naven på en spännande tur i mörkret där fullmånen guidar er genom Vänerns vackra skärgård. 

 • Mörkerpaddling: under paddlingen, där månen visar vägen, berättar guiden om mytomspunna sagoväsen, tragiska båtolyckor och gammalt skrock.

 • Vraksafari: en spännande paddeltur, upplev sjölivets historia, upptäck vrak och lyssna på fängslande berättelser under skärgårdens kalla månader

 

Paddla i Västsverige

Att paddla i Västsverige är en fantastisk upplevelse! Här finns dessutom mycket variation - paddla kajak längs den bohuslänska kustlinjen, kanot i Dalslands stora sjösystem eller upptäck några av Västergötlands sjöar och vattendrag, till exempel Göta kanal.