({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Paddla i Västsverige

Kom oslagbart nära naturen

Paddling är en härlig upplevelse där du kommer oslagbart nära naturen. I Västsverige kan du paddla i skärgården på Västkusten, i Dalslands förtrollande sjösystem eller i sjöar och åar runt om i Västergötland.

Tänk på att alltid lämna området som du fann det så att vi kan fortsätta njuta av vår vackra natur lång tid framöver. Tack!

6 guidade paddlingsäventyr

Vinterpaddling i naturen och det passerande landskapet skapar en upplevelse av närvaro och stillhet. Efter en dag i den vinterklädda skärgården väntar avkoppling och god mat på ett mysigt boende. Boka en upplevelse för alla sinnen - här hittar du både paddlingspaket med boende och guidade dagsturer.

Planera för paddling under vår och sommar

Paddla kajak

Västsverige erbjuder varierande paddlingsvatten för den kajakintresserade. Här hittar du tips på populära dagsturer, kurser och var du kan hyra din kajak.

Paddla kanot

Njut av de stillsamma sjöarna i Dalsland, gör en vraksafari i Vänern eller utforska skärgårdens öar. Läs mer om de olika områdena och hitta kanotuthyrare.

Säkerhetstips från Kanotguiden

På Kanotguiden hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller utrustning, sällskap, väder och räddningssituationer - bra tips inför din paddlingstur.

Planera en hållbar upplevelse

På sidan "Hållbar skärgård" finns samlad information som du behöver inför ditt besök. Tältning, uthyrning, sjösättning av kajak samt information och regler för ett hållbar vistelse i samklang med naturen.

Alla som vistas i den svenska naturen har ett gemensamt ansvar för att följa de rättigheter och skyldigheter som ingår i allemansrätten. Du kan läsa mer om allemansrättens regler här.

Låt dig inspireras!

Film: Kosterhavets marina nationalpark

Film: Dalsland - tillbaka till naturen

Vill du ha tips på fler upplevelser i naturen?

Det finns gott om härliga naturupplevelser runt om i Västsverige. Varför inte kombinera paddlingen med en skön cykeltur eller en promenad i skogen?