({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Barn aktiverar sig på Vitlycke museum

    Besöksnäringsinsats: Skollov

    Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Vi vill att Västsverige ska vara ett attraktivt resmål för familjer med skollovslediga barn. Genom att marknadsföra våra destinationer mot denna målgrupp kan vi bidra till att locka besökare till såväl Bohuslän, Dalsland som Västergötland under perioder på året då man normalt sett inte är fullbelagda. Som med så mycket annat det senaste året har pandemin gjort att vi har fått ställa in några av dessa insatser, men vanligtvis fokuserar vi på tre ledigheter: Sportlov, påsklov och höstlov. Tanken är att samtliga paket som presenteras på vastsverige.com ska bygga på prisvärda boendepaket för familjen – men också att vi i anslutning till detta bjuder på tips om vad man kan göra när man väl är på plats.

Turistrådets insats

Turistrådet kan fungera som bollplank och stöd när det gäller att hjälpa företagen att paketera, och vi kan också arrangera olika (just nu) digitala evenemang för att många ska få ta del av samma information. Inför den sedermera inställda sportlovskampanjen hölls till exempel ett webinar med ”familjen i fokus” som tema.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Jennie Renström
031-818382
jennie.renstrom@vastsverige.com

Planerade kampanjer 2021

 

 

Inför sportlov/påsklov/höstlov 

Kampanjperiod: Vecka 3-5 (Inför sportlov, inställd 2021), vecka 12-13 (Inför påsklov), vecka 38-41 (Inför höstlov)

Lovkampanjerna riktar sig i mångt och mycket till samma målgrupp oavsett vilken typ av lov det gäller. Under 2021 har vi tyvärr tvingats ställa in Inför sportlovs- och Inför påsklovskampanjerna på grund av pandemin. Vi planerar och hoppas på att kunna genomföra Inför höstlovs-kampanjen när det är dags för den så småningom. 

 

Målgrupp/aktivering

Målgrupp för dessa kampanjer är barnfamiljer med lovlediga skolbarn. När det inte är pandemi fokuserar vi på södra Sverige vid samtliga kampanjtillfällen, och med en extra satsning mot Norge och Danmark inför höstlovsveckorna. I år ligger fokus främst på att uppmuntra västsvenskar till att lovsemestra i hemmaregionen. Detta gör vi genom att visa upp prisvärda och attraktiva boendepaket och aktiviteter riktade till hela familjen. Annonseringen sker i sociala medier, både med köpta och organiska inlägg, samt via sökordsannonsering.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Vi riktar oss till företag som kategoriseras som Världen-företag enligt Turistrådets system Sverige-Norden-Världen. Dessa företag har ofta kvalitativa paket som är redo att lyftas. Är det så att man behöver en samtalspartner när det gäller att vässa sina erbjudanden ännu mer efter aktuell målgrupp är Turistrådet behjälpliga även med detta. Lokala turistorganisationer är jättevälkomna att stötta upp med bra information på sin lokala vastsverige.com-webbplats.


Intressanta länkar

Länk till kampanjsida kommer. 

 

Tidigare genomförda kampanjer

Höstlov 2020 - Exponering och resultat (PDF)

Ord och begrepp - Digital marknadsföring