({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Skollov

Fotograf: Jonas Ingman

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Vi vill att Västsverige ska vara ett attraktivt resmål för familjer med skollovslediga barn. Genom att marknadsföra våra destinationer mot denna målgrupp kan vi bidra till att locka besökare till såväl Bohuslän, Dalsland som Västergötland under perioder på året då man normalt sett inte är fullbelagda. Vi fokuserar på sportlov och höstlov.

Tanken är att lyfta paket som är framtagna med barnfamiljen i åtanke. Vi ska ha attraktiva och prisvärda paket att erbjuda, helt enkelt göra det enkelt för besökaren att komma hit. I anslutning till detta bjuder vi på tips om vad man kan göra när man väl är på plats. 

 

Turistrådets insats

Turistrådet fungerar som bollplank och hjälper företagen att paketera så attraktiva erbjudanden som möjligt. Vi har också initierat ett samarbete med SJ som går ut på att SJ i sina nyhetsbrev till Prio-medlemmar lyfter enskilda västsvenska företag inför sport- och höstlov. På kampanjwebbplatsen på vastsverige.com finns dessutom en widget där man kan boka sin resa med SJ till Västsverige med 10 procents rabatt. 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Daniel Jildefjord
0765-17 51 88
daniel.jildefjord@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Inför sportlov/höstlov 

Kampanjperiod: 23 januari-12 februari (sportlov)

Sverige: 2 oktober-29 oktober (höstlov äger rum v 44)

Norge: 11-24 september (höstlov äger rum v 40 och 41)

Danmark: 18 september - 1 oktober (höstlov äger rum v 42)

Målgrupp/aktivering

Målgrupp för dessa kampanjer är barnfamiljer med lovlediga skolbarn. Vi fokuserar på södra Sverige för både sport- och höstlov. Inför höstlovet vänder vi oss också till de norska och danska marknaderna. Annonseringen sker i sociala medier, både med köpta och organiska inlägg, samt via sökordsannonsering.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Vi riktar oss till företag som kategoriseras som Världen-företag enligt Turistrådets system Sverige-Norden-Världen. Dessa företag har ofta kvalitativa paket som är redo att lyftas. Är det så att man behöver en samtalspartner när det gäller att vässa sina erbjudanden ännu mer efter aktuell målgrupp är Turistrådet behjälpliga även med detta. Lokala turistorganisationer är välkomna att stötta upp med bra information på sin lokala vastsverige.com-webbplats.

Övriga kriterier 2023


Intressanta länkar

Kampanjwebbplats - Sportlov

Kampanjwebbplats - Höstlov

 

Tidigare genomförda kampanjer

Höstlov 2022 - Exponering och resultat (PDF)

Sportlov 2022 - exponering och resultat (PDF)