({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Familj under vinter på Vrångö

Sportlov i Göteborg och Västsverige

Guide till sportlovets roligaste upplevelser

Sportlovet är en perfekt tid för att hitta på roliga saker tillsammans med familjen. I Västsverige finns något för alla. Vi har samlat Göteborgs och Västsveriges bästa erbjudanden på boendepaket och sportlovsaktiviteter för såväl stora som små barn.

Sportlovspaket där boende ingår

Ibland är det lättare att låta någon annan komma med förslag på vart man ska åka. Här kommer därför flera förslag där boende och mat ingår, plus en massa tips på aktiviteter att hitta på under dagarna. Vi kan bland annat tipsa om sportlovspaket med spahotell, äventyrsbad, utflykter med mys vid brasan och mycket mer.

Vattenrutschkanor och virvelkanaler

UPPLEVESEBAD. Välkommen att ta en hisnande färd i fartfyllda vattenrutschbanor eller glida runt i bubblande virvelkanaler. På Vattenpalatset i Lerum och i Vänersborg finns många roliga upplevelser och givetvis en skön bubbelpool. Nolhaga Parkbad i Alingsås har fler rutschkanor, bland annat en där man kan åka två personer tillsammans. Och Arena Skövde upplevelsebad har det mesta man kan önska sig för hela familjen.

Skidåkning, snöbollskrig och pulkarace

UTOMHUSAKTIVITETER. Vinterupplevelser är inte bara en rolig aktivitet, det är även en härlig naturupplevelse. I Västsverige finns tre härliga vinterdestinationer; Billingen, Skidorten Ulricehamn och Mössebergsbacken med familjevänliga skidanläggningar, fartfyllda parkområden, pulkabackar och skridskobanor. Hitta fler skidorter i Västsverige.

 

Spana in häftiga djur

DJURPARKER. För den som vill se stora, exotiska och annorlunda djur finns det några ställen att välja mellan. Borås Djurpark har en savann med alltifrån giraffer till elefanter. På Nordens Ark kan du bland annat spana in lodjur och snöleoparder. Universeum i Göteborg är kanske mest känt för sin tropiska regnskog. Och i det stora akvariet på Havets Hus i Lysekil kan du få syn på knaggrocka och småfläckig rödhaj.

Klappa en ullig, gullig alpacka

DJUR. Visst har du någon gång önskat att du ska få chans att klappa en ullig, gullig alpacka? På Dalslands Alpacka strax utanför Vänersborg får alla som önskar chansen att både mysa och boka någon av gårdens alpackaupplevelser. Under sportlovsveckan vecka 8 finns flera ulliga aktiviteter att boka. 

Svarta hål, slajm och galen vetenskap

SCIENCE CENTERS. Ett Science Center är en anläggning där teknik och naturvetenskap står i fokus. Välkommen till vetenskapens förtrollande värld, där saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara och där tekniska utmaningar ständigt ställs på sin spets. Universeum i Göteborg är Nordens största Science Center. I Skövde ligger Balthazar, I Borås hittar du Navet, i Trollhättan ligger Innovatum, i Stenungsund finns Molekylverkstan och i Stenstorp norr om Falköping kan du besöka Dalénium.

Kicka igång adrenalinet högt upp i luften

HÖGHÖJDSBANOR. Kasta dig ut i hisnande linbanor, balansera på stockar, klättra i nät och svinga dig i lianer. Det här är garanterat en aktivitet som kommer locka fram både glädje och skräck. Aktiviteterna finns på flera orter, bland annat Dalslands Aktiviteter i Dals Långed där du även kan kombinera äventyret med en lång rad andra aktiviteter, Upzone i BoråsUpzone på Billingen i Skövde, Upzone i Skatås i Göteborg och på Hafsten Resort i Uddevalla.

Slädtur i månskenet

VINTERTUR. Ta med dig familjen eller kompisgänget till Munkeboviken utanför Trollhättan och upplev något utöver det vanliga i vinter. En slädtur med vackra och trygga Nordsvenska brukshästar är både en mysig och vacker vinterupplevelse. Kan bokas både dag och kväll men att åka på kvällstiden är något lite extra när det är mörkt och snön lyses upp av månskenet. 

Äventyr för nyfikna

6 BESÖKSMÅL I BOHUSLÄN. Det finns några besöksmål i Bohuslän som är extra populära för alla som gillar äventyr. Här kan ni resa 3000 år tillbaka i tiden, ta reda på om hajar sjunker eller prova på att måla akvarell. 

Studsa som aldrig förr

TRAMPOLINPARK. Låt barnen träna på sina akrobatiska skills eller bara hoppa för glatta livet tills benen inte orkar mer. Trampolinparker finns i flera städer. Hop n pop finns i Borås och Trollhättan. JumpYard Trampolinpark finns i Göteborg och Skövde. I Göteborg ligger även Rush Trampolinpark. Och i Alingsås hittar du Voltflip.

Roliga och lärande upplevelser

UTSTÄLLNINGAR. Bokäventyret i Skara är ett lärande äventyr med lek och utställning för hela familjen. Upptäck bokens historia från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar, boktryckarkonst och barnlitteratur genom tiden.

Hjälp Birger Uggla att lösa 10 klurigheter - vandring längs vägen får du se och höra om några av stadens spännande byggnader och platser. Vid varje kulturplats finns en skylt med en QR-kod som leder dig till en klurig fråga.

Res i tiden hos Västergötlands museum ända tillbaka till inlandsisens påverkan på människan, se de välbehållna bronsålderssköldarna till medeltidens mörka men spännande historia. 

Båttur i Göteborgs vinterskärgård

SKÄRGÅRDSTUR. Upplev en vacker vinterskärgård ombord på Kastor. Med varma jackor och filtar gör vi ett kort besök i vilt vackra Vinga skärgård. Turerna går dagligen under veckorna 7-9 och utgår från hamnen i Hönö Klåva, Göteborgs norra skärgård. 

Sportlovet på en budget – 15 tips på plånboksvänliga aktiviteter

Sportlovet ska självklart vara en rolig händelse för alla, oavsett storlek på plånboken. Så här kommer våra bästa tips på plånboksvänliga aktiviteter för sportlovet.

Besök ett slott

VISNING. En kvart från Göteborg ligger Gunnebo Slott och Trädgårdar. Boka in en familjevisning av slottet där ni får följa med Gunnebos första slottsfru Christina Hall när hon förbereder för alla fester och kalas som hon planerar. Kombinera visningen med en fika på godsakerna som bakas och serveras på Kaffehus och Krog

Alfons Åbergs värld

ALFONS ÅBERGS KULTURHUS. Här kan alla nyfikna barn och vuxna se på teater, leka i Alfons vardagsrum, provåka helikoptern och upptäcka en massa finurligheter. Alfons Åbergs Kulturhus ligger i Trädgårdsföreningen, nära Centralstationen i Göteborg.

Sportlovspaket där boende ingår

Ibland är det lättare att låta någon annan komma med förslag på vart man ska åka. Här kommer därför flera förslag där boende och mat ingår, plus en massa tips på aktiviteter att hitta på under dagarna. Vi kan bland annat tipsa om sportlovspaket med spahotell, äventyrsbad, utflykter med mys vid brasan och mycket mer.

 


Ta tåget för ett klimatsmart sportlovsäventyr

Planera din resa med tåget som färdmedel för en smidig och klimatsmart resa. Boka en tur och retur och nyttja SJ:s sportlovsrabatt eller tågluffa dig till och inom regionen. Klicka dig vidare nedan för bokning. 

 
 

Evenemang under sportlovet