({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Familj som grillar i vinterlandskapet på Billingen.

    Sportlov i Göteborg och Västsverige

Guide till sportlovets roligaste upplevelser

Sportlovet är en perfekt tid för att hitta på roliga saker tillsammans med familjen. I Västsverige finns något för alla. Vi har samlat Göteborgs och Västsveriges bästa erbjudanden på boendepaket och sportlovsaktiviteter för såväl stora som små barn.

Sportlovspaket där boende ingår

JUST NU: Boka vinterns mest prisvärda paket

Ibland är det lättare att låta någon annan komma med förslag på vart man ska åka. Här kommer därför flera förslag där boende och mat ingår, plus en massa tips på aktiviteter att hitta på under dagarna. Vi kan bland annat tipsa om sportlovspaket med spahotell, äventyrsbad, utflykter med mys vid brasan och mycket mer.

Skidåkning, snöbollskrig och pulkarace

Vinterupplevelser är inte bara en rolig aktivitet, det är även en härlig naturupplevelse. I Västsverige finns tre härliga vinterdestinationer med familjevänliga skidanläggningar, fartfyllda parkområden, pulkabackar och skridskobanor. 

Evenemang under sportlovet

Hitta fler roliga aktiviteter under sportlovet

Här nedan hittar du tips på roliga och spännande aktiviteter som finns att fylla sportlovet med. Lek loss i ett vattenland, besök och lär dig nya saker på ett museum eller science center eller spana på fåglar eller andra spännande djur.

Vattenrutschkanor och virvelkanaler

UPPLEVESEBAD. Välkommen att ta en hisnande färd i fartfyllda vattenrutschbanor eller glida runt i bubblande virvelkanaler. På Vattenpalatset i Lerum och i Vänersborg finns många roliga upplevelser och givetvis en skön bubbelpool. Nolhaga Parkbad i Alingsås har fler rutschkanor, bland annat en där man kan åka två personer tillsammans. Och Arena Skövde upplevelsebad har det mesta man kan önska sig för hela familjen.

Båttur i Göteborgs vinterskärgård

Upplev en vacker vinterskärgård ombord på Kastor. Med varma jackor och filtar gör vi ett kort besök i vilt vackra Vinga skärgård. Turerna går dagligen under veckorna 7-9 och utgår från hamnen i Hönö Klåva, Göteborgs norra skärgård. 

Spana in häftiga djur

DJURPARKER. För den som vill se stora, exotiska och annorlunda djur finns det några ställen att välja mellan. Borås Djurpark har en savann med alltifrån giraffer till elefanter. På Nordens Ark kan du bland annat spana in lodjur och snöleoparder. Universeum i Göteborg är kanske mest känt för sin tropiska regnskog. Och i det stora akvariet på Havets Hus i Lysekil kan du få syn på knaggrocka och småfläckig rödhaj.

Sportlov på Älgens berg

Kungajaktsmuseet Älgens berg får du lära dig allt om älgen och bergens djurliv på ett interaktivt sätt. Under sportlovet kan du även:

  • Spana på vinterfåglar ute med checklista, ta gärna med kikare.
  • Tipspromenad på museet, fågelfrågor.
  • Grillen i kåtan är tänd kl. 11-15.

Vecka 7 öppet kl. 10-16
Vecka 8 öppet kl. 10-16

Äventyr för nyfikna

6 BESÖKSMÅL I BOHUSLÄN. Det finns några besöksmål i Bohuslän som är extra populära för alla som gillar äventyr. Här kan ni resa 3000 år tillbaka i tiden, ta reda på om hajar sjunker eller prova på att måla akvarell. 

Kicka igång adrenalinet högt upp i luften

HÖGHÖJDSBANOR. Kasta dig ut i hisnande linbanor, balansera på stockar 10 meter upp i luften, klättra i nät och svinga dig i lianer. Det här är garanterat en aktivitet som kommer locka fram både glädje och skräck hos såväl föräldrar som barn. Finns på flera orter, bland annat Dalslands Aktiviteter i Dals Långed där du även kan kombinera äventyret med en lång rad andra aktiviteter, Upzone i BoråsUpzone på Billingen i Skövde, Upzone i Skatås i Göteborg oc...

Svarta hål, slajm och galen vetenskap

SCIENCE CENTERS. Ett Science Center är en anläggning där teknik och naturvetenskap står i fokus. Välkommen till vetenskapens förtrollande värld, där saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara och där tekniska utmaningar ständigt ställs på sin spets. Universeum i Göteborg är Nordens största Science Center. I Skövde ligger Balthazar, I Borås hittar du Navet, i Trollhättan ligger Innovatum, i Stenungsund finns Molekylverkstan och i Stenstorp norr om Falköping kan du besöka Dalénium.

Glasblåsning för barn

BLÅSA GLAS. På Glasets Hus i Limmared kan barnen prova på glasblåsning och antingen blåsa en droppe eller glaskula i valfri färg. Givetvis delas diplom ut efter avklarad blåsning.

Studsa som aldrig förr

TRAMPOLINPARK. Låt barnen träna på sina akrobatiska skills eller bara hoppa för glatta livet tills benen inte orkar mer. Trampolinparker finns i flera städer. Hop n pop finns i Borås, Skövde och Trollhättan. JumpYard Trampolinpark finns i Göteborg och Skövde. I Göteborg ligger även Rush Trampolinpark. Och i Alingsås hittar du Voltflip.

Nytt besöksmål för lekande och lärande

BOKÄVENTYRET. Under hösten startar ett helt nytt lärande äventyr. Bokäventyret i Skara är en lek- och lärutställning för hela familjen. Följ med Birger Uggla genom tid och rum med hjälp av pyssel och lek. Upptäck bokens historia från berättandet runt den sprakande elden, via runstenar, boktryckarkonst, skola från förr och barnlitteratur genom tiden.

Alfons Åbergs värld

ALFONS ÅBERGS KULTURHUS. Här kan alla nyfikna barn och vuxna se på teater, leka i Alfons vardagsrum, provåka helikoptern och upptäcka en massa finurligheter. Alfons Åbergs Kulturhus ligger i Trädgårdsföreningen, nära Centralstationen i Göteborg.

 


Ta tåget för ett klimatsmart sportlovsäventyr

Planera din resa med tåget som färdmedel för en smidig och klimatsmart resa. Boka en tur och retur och nyttja SJ:s sportlovsrabatt eller tågluffa dig till och inom regionen. Klicka dig vidare nedan för bokning.