({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kock som arbetar i ett kök.

Fotograf: Carina Gran

Rekryteringsguide med den yngre generationen i fokus

Här kan du ta del av utdrag ur en rekryteringsguide som är framtagen av studentjob.se


Hur du komponerar den perfekta platsannonsen/sidan för jobb

Ungdomar skummar snabbt igenom innehåll på nätet. De är mer benägna att titta på videos och kommer inte ägna mycket tid till att läsa långa detaljerade texter.

Med detta i åtanke, ger vi dig några tips för hur du skriver platsannonsen/sidan för jobb för att attrahera potentiella unga medarbetare. Lägg lite extra krut, kreativitet och energi på din rekryteringsprocess. Då kommer du inte bara att få de bästa medarbetarna - du kommer också att göra dem till ambassadörer för ditt varumärke.

 

Gör platsannonsen/informationen enkel att skumma igenom

Se till att jobbannonsen/sidan för att jobba hos er är enkel att skumma igenom, och se till att den är optimerad för mobiltelefon. Ungdomar tappar snabbt intresse om jobbannonsen har allt för mycket text, använd hellre korta meningar och punkter för att göra det enkelt för att se om det är en tjänst för den som läser annonsen eller inte. Börja jobbannonsen/jobbsidan med den information som är viktigast för unga sökande: ex lön, antal arbetstimmar och fördelning av timmar. För sommarjobbare är det även intressant att veta hur man tar sig till arbetsplatsen med kollektivtrafik och vad det finns för boendemöjligheter. Du kan sen lägga till hur en arbetsdag på ditt företag ser ut, gemenskapen som erbjuds, vem du letar efter och vilken typ av arbete jobbet innebär.

 

Visa vilka ni är

Det är inte bara tjänsten och dess arbetsuppgifter som räknas, arbetsgruppen och företagskulturen är lika viktiga. Genom att dela bilder och video för att illustrera vilka ni är och vad ni gör, ökar chanserna att hitta den perfekta matchningen. Att visa sin organisation på riktigt visar också på ärlighet.

 

Var specifik

Undvik att vara alltför generell och fokusera istället på specifik information. ”Du är en duktig lagspelare som kan hålla många bollar i luften”. Vad betyder det egentligen? Försök att istället svara på de frågor som dina kandidater har. Förutom lön vill målgruppen veta vilken typ av arbete jobbet innebär, inte allmänt, utan mer specifikt. Ge gärna exempel, på det sättet kan de noggrant utvärdera om de kan göra jobbet och om de kommer tycka att det är roligt. Dessutom vill unga arbetssökande veta om jobbet passar in i deras livsstil. Hur långa är arbetsdagarna? Har de möjlighet att påverka sina arbetstider? Kommer de att passa in på företaget? Beskriv företagskulturen eller se till att det framgår i informationen.

Ladda ner guiden i sin helhet här