({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Swedish Country Living

Fotograf: Jonas Ingman

Så når vi ut i Frankrike

Från Frankrike gjordes det totalt strax under 59 000 gästnätter 2023, vilket är en ökning på dryg 9 procent gentemot 2022, då motsvarande antal låg på drygt 54 000 gästnätter.

Kampanjer och webb

När det gäller kampanjer ligger fokus på den franska marknaden på en målgrupp som är intresserade av Göteborg i kombination med enklare naturupplevelser, där mat och kultur är en viktig del. Den 4 mars till 1 april genomför vi den första kampanjen riktad mot den franska marknaden.

Även hållbart resande är en viktig del i våra budskap gentemot Frankrike. Franske influencern Bruno Maltor, som är stor både på Instagram och Youtube besökte exempelvis Västsverige under 2023 med fokus på Klimatsmart semester. Här kan du se hans inlägg från denna resa.

I början av 2024 lanserades en fransk version av vastsverige.com. Turistrådet arbetar löpande med att uppdatera innehållet. Förutom att det drivs trafik från kampanjerna, så använder vi oss också av sökmotorannonsering (SEM) som är ett sätt att få besökare från sökmotorer genom betalda annonser.

Researrangörer

I våra kampanjer lyfter vi också de franska researrangörer som säljer paketerade resor till Västsverige. Exempelvis har den franska researrangören Terres d’Adventure lanserat en familjeprodukt med cykel längs Göta kanal. Tillsammans med Terres d’Adventure kommer vi att genomföra en mindre kampanj i deras digitala kanaler för att lyfta Göta kanal-området och Västsverige mot deras kunder.

Journalister

Pressbearbetningen är en viktig del av vårt sätt att nå ut på den franska marknaden. Vi bjuder fortsatt in fransktalande media till pressbesök i Västsverige, både genom individuella skräddarsydda pressbesök och gruppresor. Detta är kanske det mest kostnadseffektiva och trovärdiga sätt som finns när det gäller att nå ut på en marknad och är ett viktigt komplement till övriga marknadsaktiviteter. Genom pressbesök byggs kännedom hos målgruppen om hela Västsverige i tidningar och magasin som målgruppen känner igen. Tidigare år har det stora reseprogrammet Suède, la force de la nature - Échappées belles (youtube.com) besökt Västsverige och under 2024 planeras ett pressbesök för en annan stor fransk TV kanal.

Vill du veta mer om den franska marknaden och de olika målgrupperna? Gå gärna in på Visit Swedens kunskapsbank. Här finns massor av bra information.