({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Hemestertips längs vägen

Här hittar du några tips på upplevelser längs väg 190 i sommar. En semester på hemmaplan är inte så dumt ändå, här finns det mycket att upptäcka.

En annorlunda matupplevelse längs väg 190

Vill du uppleva äkta Texasfeeling? Då ska du stanna till i Gråbo på Mugwort's BBQ Shack, här serveras brisket, hamburgare och revben - allt lagat över öppen eld eller långrökt i låga temperaturer. Shacket är en industrilokal som är drygt 250 kvadratmeter stor och fungerar lika bra som restaurang som konferenslokal. Bygget är gjort med fådda, begagnade och hittade saker. Här ligger inte fokus på utseendet, porslinet, besticken, glasen - all mat serveras på brickor och slaktarpapper och är lagad över öppen eld eller långrökt i låga temperaturer. 

Mugwort BBQ Shack

Cykla gamla banvallen, upplev svunna tider och gömda platser 

Många av byarna längs banvallen uppstod runt Västgötabanans stationer. Här kan man cykla utmed sjön Mjörn, hela vägen från Gråbo till Sjövik. Längs vägen finns flera sevärdheter, bland annat en trappa som leder upp genom en gammal port till en stor cementgrund med fin utsikt. Strandkullenpromenaden på väg mot Björboholm är också en trevlig liten avstickare från den asfalterade leden. 

Gamla banvallen

Bo svävande i trädtält i sommar

 

Glöm sömnlösa nätter på knaggligt underlag, du helt kan bortse från kottar, rötter, ojämn mark, blött underlag. Bo i tältet som tar dig till oanade höjder – bokstavligt talat, att sova i ett trädtält är fantastiskt mysigt, men lika viktig är stunden och lugnet framför brasan på kvällen och det enda som hörs är naturens ljud. Nu kan du boka in ditt alldeles egna trädtältsupplevelse hos Pevon Ecoturism, ett aktivitetsföretag som skapar utomhusupplevelser för både privatpersoner och företag. Du hittar dem i området på och kring gården Björsjöås Vildmark som ligger ca 5 km in i vättlefjälls naturreservat.

 

Pevon Ecoturisms

 

Återupplev tre decennier av kulturarv, väl värda att skåda, se och röra.

 

Retrovägen - en sydlig sträckning (Retrovägen Södra) som följer väg 190 från Nossebro till Göteborg och en nordlig sträckning (Retrovägen Norra) som slingrar sig från Nossebro upp genom Skaraborg. Här får du äventyra allt från 50-, 60- och 70-talet. Längs de slingrande småvägarna kan du besöka kaféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer - allt med temat retro. Totalt omfattar Retrovägen över 35 mil utvalda smultronställen. 


Upptäck bland annat: Hagströms handel, Nilssons el- och teknikmusem, Anten-Gräfsnäs museijärnväg (AGJ), ångbåten S/S Herbert och Liljedahls. Tänk på att en del av sevärdheterna drivs ideellt och har begränsade öppetider, slå därför gärna en signal innan du beger dig iväg. 

Retrovägen

Jättegrytor i Brobacka naturreservat

 

Upptäck jättegrytsfältet i Brobacka med ett fyrtiotal svarningar helt gjorda av naturen för ungefär 11-12000 år sedan. En unik samling och en av landets största. Bästa sättet att upptäcka gryfältet är att följa den 1-1,5 km välskyltade vandringsled som leder fram till utsiktsplattformen över sjön Anten med Brudsängen, och upp på bergstoppen med magnifik utsikt. 

 

Fika gör du bäst tvärs över sjön på Brobacka kaffestuga, kända för sina goda våfflor. Kaféet har öppet under våren och sommaren och tillhandahåller en trädgård samt en utställning.

Paddla i Nossan till Europas största dahliaföretag

Sugen på ett besök i Nossebro och att glida fram på ån Nossan? Hoppa i kanoten och paddla dig igenom det lätta och natursköna vattendraget. Om du inte har tillgång till egen kanot eller kajak finns möjligheten att hyra kanot på Nossebrobadet. Njut av stillheten på Nossan och paddla dig till Bredöl och ta en fika på Magnolia-Café, Trädgård & Butik. Här finner ni en handelsträdgård som är specialiserade på dahlior, pelargoner och liljor på detta dahliaföretag som är störst i EU. I visningsträdgården finner ni havet av 400 olika sorters dahlior, 50 sorters liljor och en skön prakt av 300 olika sorters pelargoner.