({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Alingsås /
  • Instagramvänliga platser Alingsås

Instagramvänliga platser

Är du på jakt efter den perfekta bilden till ditt Instagramkonto? Eller älskar du att fota och vill fylla på bildbanken med personliga minnen från din utflykt? Här guidar vi dig till några av de mest fotovänliga platserna i och omkring Alingsås.

Gräfsnäs slottsruin 

Bada i kulliserna av Gräfsnäs slottsruin och park. Här spatserar du längs Kärleksstigen och sjön Anten med mängder av historiska intryck. På våren förvandlas parken till ett hav av vitsippor och påskliljor, väldigt Instagramvänligt om vi får säga det själva. Tips: fika på Slottskafét eller tag med egenhavd mat och slå dig ner vid någon av grillplatserna med vacker utsikt över sjön. 

 

Anten-Gräfsnäs Järnväg

En historisk plats som tar dig tillbaka i tiden. Här står ångtåget och tuffar på Anten och Gräfsnäs station sommartid, i väntan på att fylla på med passagerare som ger sig ut på en nostalgisk resa. Se till att fånga en bild på konduktören som blåser av tåget för avfart eller varför inte ångloket med lokförarna? Tips: köp dig en egen tågbiljett inne i den gamla tågstationen i Anten och besök det häftiga muséet med rälsbussar. 

 

Fågeltornet Nolhagavikens naturreservat 

I Alingsås är det nära till naturen. Nolhagavikens stillhet, grunda bottnar och rika växtlighet har skapat fantastiska förutsättningar för ett rikt fågelliv. Blicka ut över Lyckasilghetens ö, det berömda trädet och studera allt från häckfågelfauna till skäggdopping, gräsand, sothöna, rörsångare, sävspar och vadarfåglar på mycket nära håll. Tips: tag med extra lins, stativ eller systemkamera. 

 

Nolhaga slott

Den omtalade villan i italiensk nyklassiskt stil strax utanför stadskärnan. Omgiven av harmoniska parkmiljöer, betande djur och lekplatser är slottet ett centrum i Nolhaga. Fånga bilden nere vid bron över Säveån för en fantastisk vy. Tips: besök utställningarna inne på slottet eller boka en guidad vandring genom Nolhagaparken för att lära dig mer om historian.

 

Gerdsken med Vimpeln 

Gerdska strand, ett litet paradis strax söder om stadskärnan. År 2019 stod bostadsrätterna klara för inflytt ovanpå Vimpelns handelsområde. Här finns restauranger precis vid sjökanten och bryggdäck att hänga på för fika och umgänge året runt. Tips: för bästa vy, fota från bryggan vid Hästabadet eller slå dig ner mitt på däcket framför sjön. 

 

Drottninggatan 

Trästaden Alingsås har mycket att erbjuda, om inte minst många pittoreska trähus i härliga pastellfärgade kulörer. I stadskärnan strosar du längs kullerstensgator och mysiga innergårdar förbi många färgglada fasader. Här på bild, Drottninggatan nr 2-12. Tips: promenera stråket längs den vackra allén, vik in mot Drottninggatan och fota med vinkel för att fånga djupet.