({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Fika och handla

    Fotograf: Jonas Ingman

Varför kallas Alingsås för just Kaféstaden?

En förklaring till att Alingsås har byggts upp till en kafé- och bageristad sägs vara att många kvinnor under 1900-talets första hälft arbetade i industrier och därför inte hann baka sitt eget bröd utan fick köpa färskt bröd. Flertalet av kaféerna var under många år utpräglade arbetarfik. Att "handla och fika" i Alingsås är ett begrepp som står sig än idag och kafékulturen lever i allra högsta grad.

Shoppingupplevelser

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Fikavandring

Guidad Fikavandring

Under ca. 1,5 timma besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans provsmakar utvalda godsaker. Det kan bjudas på allt från kanelbullar, bakelser och olika kaffesorter. Med hjälp av en duktig guide blandar vi detta med både svensk kaffehistoria och lokal kafékultur.

Söndagsöppet

Här har vi samlat de kaféerna i Alingsås som har öppet på söndagar. Hur mysigt att gå och fika med en kär kollega, mamma eller bästa vännen en söndag? Vi kan inte tänka oss något härligare.

Läs vår turistbroschyr online

Vår turistbroschyr är fylld med information om Alingsås. Här finns tips på aktiviteter, evenemang, restauranger, kaféer och mycket mer. Från och med 2018 kan man läsa broschyren online.