({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Fika och handla i Alingsås

    Fotograf: Jonas Ingman

Fikavandring

Vi ses våren 2018!

Under ca. 1,5 timma besöker vi några av Alingsås många kaféer där vi tillsammans provsmakar utvalda godsaker. Det kan bjudas på allt från kanelbullar, bakelser och olika kaffesorter. Med hjälp av en duktig guide blandar vi detta med både svensk kaffehistoria och lokal kafékultur.

Shopping

Alingsås är en gammal välkänd handelsplats sedan 1600-talet. Många reser långt för att handla & fika i vår vackra kommun. Unika butiker blandat med populära kedjor gör att här finns något för alla. Välkomna till shoppingstaden Alingsås!

Historia om Kaféstaden

En förklaring till att Alingsås har byggt upp en kafé- och bageristad sägs vara att många kvinnor under 1900-talets första hälft arbetade i industrier och därför inte hann baka sitt eget bröd utan fick köpa färskt bröd. Flertalet av kaféerna var under många år utpräglade arbetarfik. Att "handla och fika" i Alingsås är ett begrepp som står sig än idag; kafékulturen lever i allra högsta grad.

  • Hitta ditt favoritkafé

Alla kaféer

Låt Alingsås många kaféer inspirera dig året runt. I vår kommun finns närmare 30 st kaféer med olika inriktningar. Det finns de kaféer som öppnar tidigt och serverar rejäla arbetarfrukostar, kaféer med mysiga innergårdar och det finns kaféer som serverar ekologiskt. Det finns något för alla smaker hos oss. Välkomna till Kaféstaden Alingsås!

Gothia Cup Alingsås

Gothia Cup - världens största fotbollsturnering - förlägger en del av verksamheten i Alingsås. Vecka 29 kommer kommer 150 lag och över 2000 spelare till Alingsås.

Destination