({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Alingsås outdoor

Fotograf: Jonas Ingman

1. Vandra

Upptäck bygdens rika innehåll till fots. I Alingsås finns ett blandat urval av vandringsleder, från någon kilometer upp till 9 mil långa. Utforska leder med djup skog, sjönära stigar och färgstarka omgivningar. Bland annat kan du starta eller avsluta Gotaleden i Alingsås.

2. Upplevelser på cykeln

I Alingsås finns möjligheter till landsvägscykling, mountainbike och stadscykling. Vilken cykeltyp är du?

3. Paddla kajak eller kanot

Upplev Alingsås från vattnet. Här finns flera ställen att hyra sin utrustning på om det behovet finns. Runtom Alingsås finns många sjöar att upptäcka.

4. Fiska

Alingsås kommun har fördelen att ha många insjöar (upp till 100 st) och det innebär att det finns gott om fiskemöjligheter. Testa fiskelyckan du med!

5. Träffas ute och grilla

Fler och fler träffas ute och grillar tillsammans, en fantastiskt aktivitet som fungerar året runt. I Alingsås kommun finns cirka 20-25 stycken.

Laga mat utomhus

För kortare turer är en kall matsäck och termos helt klart mest praktiskt. Men när du är ute lite längre är det mer lockande med ett varmt mål mat, lagad över öppen eld eller på stormkök. 

Kvinna går med väska mot hotellbyggnad.

Hotell

Sov gott på något av våra mysiga hotell. 

Skotteksgården Camping & Stugby

Stuga och camping

För dig som vill välja ett enklare boendealternativ. 

Dubbelsäng framför mossgrön målad vägg. I sängen ligger två bruna kuddar och ett beige överkast. På vardera sida om sängen finns två vägglampor.

Vandrarhem och B&B

Sov gott på något av av stadens vandrarhem eller Bed and Brekfasts.