({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

{{settings.Localization.Data.TravelPlanner.MaxItemTitle}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Konst & Kultur

    Fotograf: Hanna Ahlström

Besök våra muséer

Det finns ett flertal fina muséer värda ett besök i Alingsås Kommun. En del av dem har bestämda öppettider medan andra öppnar på förfrågan.

Hantverk

Korpens Lustgård

Korpens Lustgård drivs av en grupp konsthantverkare i Alingsås. Här får du i en lugn och vacker miljö njuta av konsthantverk och design samt traditionell och nyskapande slöjd. Du får möjlighet att som kund träffa konsthantverkaren som formgivit och tillverkat produkterna som säljs i butiken i material som bland annat keramik, papper, silver, textil, trä och ull.

Konstverket Spejare

LandArt i Nolhaga

Upplev konsten i naturen med LandArt i Nolhaga. Det är Kulturföreningen Tornet som står bakom projektet. Föreningen vill skapa förutsättningar för oväntade och oförutsedda konsthändelser. Totalt finns det 6 st olika konstverk i parken. Karta över var konstverken är finns att hämta på Turistbyrån.

Lisapromenaden

Vi på Turistbyrån har tillsammans med Lisa tagit fram en konstpromenad inne i centrala Alingsås, som vi kallar Lisapromenaden. Syftet med denna konstrunda är att inspirera och hjälpa till att hitta former och utsmyckningar man annars lätt missar i vardagen. Ta gärna en tur och njut av Alingsås former.

Alingsås Kulturhus

Alingsås kulturhus består av Alingsås museum, Alingsås konsthall, Alingsås bibliotek och Palladium. Här kan man skapa, fika, uppleva, möta människor, ifrågasätta, prova på, se, lära och känna - eller bara ta det lugnt.

Gräfsnäs slottsruin och park

Besök Gräfsnäs slottruin och park och trampa på historisk mark. Här på denna vackra plats har enligt sägnen både förbannelse och bränder härjat. Idag är det vackert och rofyllt att vandra i parken vid sjön Antens norra spets.

Vackra Nolhaga Slott

Nolhaga slott och park

Nolhagaparken är en oas för alingsåsarna. Här finns fina gång- och cykelvägar, utsiktsplats och ett flertal ställen att stanna till och sitta ner på. Parken är på gångavstånd från Stora Torget. Mitt i parken ligger vackra Nolhaga slott. Det är även populärt att gifta sig i Nolhaga, såväl utomhus som inne i slottet.

Bilutflykt på Retrovägen

Upplev Retrovägen

Retrovägen går igenom Alingsås kommun. Följ väg 190, med avstickare, ända från Göteborg och vidare upp mot Skaraborg. Retrovägen är ett populärt utflyktsmål för både bussgrupper och enskilda. Öppet hus på många av verksamheterna sista onsdagen varje månad. Kontakta besöksmålen om du vill vara säker på vilka som håller öppet.

Centrum för Bastabinne i Ödenäs

Konst & hantverk

Alingsås erbjuder ett rikt utbud av konst- och hantverksateljéer. I Ödenäs finns ett centrum för Bastabinne, ett hantverk med rötter i forntiden. I Stora Mellby finns ett mekaniskt mseum med en verkstadsmiljö från 1920-talet. I Mellbydalen finns flera kvarnar kvar och i Brobacka ett naturcentrum.

Destination