({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Upplev kultur och historia

1 . Besök Alingsås museum

Besök utställningar som spänner över flera tusen års lokalhistoria i Alingsås äldsta byggnad. Senare i år öppnar även en ny lokal textilhistorisk utställning du inte får missa!

2. Gå en guidad fikavandring

Tycker du om att fika och vill veta mer om den svenska kafé- och bagerihistorien? Då ska du följa med på en unik guidad fikavandring.

3. Besök Nolhaga slott

Kom och upplev den nyrenoverade interiören som tar dig tillbaka till 1800-talets pampiga miljöer. På slottet finns även utställningar och glasscafé....

4. Gör en resa på Anten-Gräfsnäs museijärnväg

Häng med på en resa genom tiderna med Anten-Gräfsnäs museijärnväg. Trafikerar maj-augusti samt vanligtvis tomtetåg i december.

5. Upptäck Gräfsnäs slottsruin och park

Fångas av den fantastiska naturen och den historiska stämningen med ett besök i Gräfsnäs slottspark med anor från 1500-talet. I parken finns kafé, lekplats och...

Historien om Jonas Alströmer

Potatis, manufakturer och textilier? Ja Jonas Alströmer drevs av en sann entreprenörsanda och berikade både alingsåsare som övriga svenska medborgare med all sin kunskap och innovation. Vill du veta mer?

Kvinna går med väska mot hotellbyggnad.

Hotell

Sov gott på något av våra mysiga hotell. 

Skotteksgården Camping & Stugby

Stuga och camping

För dig som vill välja ett enklare boendealternativ. 

Dubbelsäng framför mossgrön målad vägg. I sängen ligger två bruna kuddar och ett beige överkast. På vardera sida om sängen finns två vägglampor.

Vandrarhem och B&B

Sov gott på något av av stadens vandrarhem eller Bed and Brekfasts.