({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Mysig picknick och goda grilltips

Att mat smakar bättre utomhus är ingen nyhet. Men den perfekta picknicken kräver mer än god mat, därför har vi samlat tips för hur du får till det lilla extra och vad du kan lägga på grillen för att imponera på sällskapet.

Så ordnar du den perfekta picknicken:

  • Packning - packa utefter behov, plats och rörlighet. Ju mer packning desto mer att bära på. En fördel är alltid att välja en picknickfilt med vattenavvisande material på baksidan alternativt en fleecefilt. Tänk därefter på vätska och något gott att äta.    

  • Det lilla extra - finns det möjlighet att bära med sig lite mer ger ofta riktiga glas och riktigt porslin en mysigare känsla. Satsa på härliga mönster, olika glas och hållbara bestick. 

  • Mat & dryck - att välja rätt mat som inte kräver kök och verktyg kan uppfattas klurigt men i själva verket finns det massor att välja mellan. Att äta med händerna kan också vara väldigt trevligt ibland! Förslagsvis kan du ta med dig pizza som tillagas och sedan skärs i bitar hemma, en god sallad som blandas i en skål och försluts med lock, ett färskt bröd som kan brytas och garneras med pålägg eller klassikern potatissallad och rostbiff. Valet är ditt! 

  • Läget - hitta en noga utvald plats som inte lutar för mycket. Ett plant underlag gör nämligen att muggar, glas och dylikt inte välter omkull av den minsta vindpust och förstör upplevelsen. Detta gäller oavsett om man kör hålligång på bergskullar eller söker lugnet i grönskande grönområden. 

  • Utsikten - en trevlig vy förhöjer minnet av den perfekta sommarpicknicken som sedan kan leva kvar under hösten och vinterns mörkare dagar. Försök att komma upp på höjden om möjligheten finns och undersök chanserna till skugga vid varma sommardagar.

  • Naturliga behov - någon, några eller alla picknickdeltagare kommer förmodligen att få vissa naturliga behov, därför är det viktigt att tänka ut hur detta kan lösas. Packa ner papper, vatten och handsprit för att vara på den säkra sidan. 

  • Spel - det kan alltid vara kul att ha en extra aktivitet under picknicken. Ta med dig roliga sällskapsspel som aktiverar hela gänget, exempelvis brännboll, kubb, boule, yatzy eller en hederlig kortlek. 

  • Fota gärna (för att kunna titta tillbaks på senare under mörka höstkvällar) och ta med dig solskydd, keps eller stråhatt för att skydda kroppen. Glöm inte heller att packa ner en varm tröja, det kan vara skönt när solen gått ned eller vinden påtar.

  • Glöm inte det viktigaste - ha kul!

Fler tips för en extra härlig grillkväll eller picknick! 

Otippat på grillen

Tomater och majskolvar i all ära, men vill du imponera lite extra under nästa grillkväll? Vi har samlat roliga och lite otippade råvaror du måste testa att lägga på grillen! 

Gör ditt eget bröd

Recept för 5 st pinnbröd:
4 dl vetemjöl • 1,5 dl vatten • 0,75 tsk salt • 2 krm bakpulver (valfritt)

Mixa degen (går bra att göra hemma och ta med sig ut) och linda runt en skalad pinne av lagom storlek. Grilla över öppen glöd i ca. fem minuter tills brödet får fin färg. Vi tipsar om goda tillbehör så som sylt, honung eller smarrigt smör. Mums!

 

 

Turistbyråns smultronställen i Alingsås 

Fyren - en häftig plats med perfekt sjöutsikt. Vid sjön Mjörn kan du längst ut på piren intill den rödvita fyren anordna en mysig picknick eller grilla i eldstaden. Här erbjuds sittbänk, bord och soptunna samt en vacker vy över strandlinjen och den pittoreska småbåtshamnen. 

Gräfsnäs slottsruin - ett mysigt buskage precis intill strandlinjen. Här finns två sittbänkar och ståtlig utsikt över sjön Anten som träder fram mellan trädkronorna. En perfekt plats för blåsigare dagar. 

Nolhaga - en rolig plats med aktivitet för hela familjen. I Nolhagaområdet hittar du flera grillplatser, men vår favorit är grillplatsen intill lekplatsen och djurhagarna. Här kan du nämligen grilla med grillkol, sitta under tak om så önskas, leka i lekparken och det bästa av allt - vara nära djuren i lantgården. 

Playa Mjörn - picknick eller grill med sand mellan tårna. Här sitter du på stenar eller bänkar direkt i sanden med närhet till både bad, vedförråd och utedass. Ett ställe som helt enkelt ger lite utomlandsfeeling. 

Läs mer om hemestertips