({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Grillplatser i Essunga - Nossebro

All mat smakar ju extra gott när man lagat den utomhus. Att ta sig ut och grilla något gott är ju något alldeles speciellt.

Vi har för att göra det lätt för er samlat Essunga - Nossebros grillplatser här nedan så att ni lätt ska hitta till den som passar er bäst. 

Stallaholmsområdet
Här finns en fin grillplats med sittplatser runtomkring. Här kan man också en hinderbana, utegym, beachvolleybollplan, discgolf och pingisbord för den som vill hitta på något mer. 

Malma badsjö
Vid Malma badsjö finns en grillplats. Här kan man också ta ett dopp under sommaren i den vackra natursjön. Här går också att åka skridskor på vintern om det är rätt väderlek. 

Skogen Furet
Till grillplatsen i skogen Furet kan man både cykla och vandra genom att följa den gamla banvallen från Nossebro. Här finns en fin grillplats med tak och bänkar runt omkring. 

Högaberget motionsspår
Vid motionsspåret finns en grillplats som man gärna får nyttja om man vill grilla något gott. Du hittar den på andra sidan hängbron.

Jämnesjön
Jämnesjön är en mysig sjö som man kan gå runt och självklart även bada i. Här finns grillplats och sittplatser. På vintern kan man åka skridskor på sjön om isen är tillräckligt tjock. 

Bra att tänka på
I Sverige har vi den fantastiska allemansrätten men tänk på att det också innebär förhållningsregler för att den också ska bevaras så fin som den är:

  • Ta med egen ved, det är inte tillåtet att bryta grenar och kvistar från träden
  • Elda aldrig på stenhällar
  • Ta med dig allt du har med dig hem igen
  • Hänsyn ska tas till eventuella eldningsförbud, kolla upp detta innan

Packlista
Om du ägnar lite tid för förberedelser på hemmaplan kommer det underlätta när du väl är ute på plats och ska njuta. Här kommer några tips på saker som är bra att ha med sig.

  • Ved och tändstickor
  • Vatten, både till matlagning och dricka
  • Ingredienserna till maten (gärna färdighackat i burkar och påsar)
  • Redskap för matlagningen
  • Sittunderlag
  • Tallrik, bestick och mugg samt våtservetter

Allemansrätten
Du använder dig av allemansrätten när du går en promenad, paddlar kajak eller sitter på en sten och tänker. Allemansrätten är en unik möjlighet för alla att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare. Alltså inte störa – inte förstöra.