({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jonas Ingman

Pilgrimsled Lödöse-Skara via Nossebro
Nossebro

Vandra på pilgrimernas medeltida sträcka

Pilgrimsled Lödöse–Skara via Hålanda, Gräfsnäs och Nossebro. Stilla ditt inre behov av lugn och frid samtidigt som du släpper vardagens alla måsten. Njut av vacker natur- och kulturrik bygd på pilgrimernas medeltida sträcka.

Ladda batterierna och andas in landsbygdens natursköna lugn: Vandra mellan Nossebro och Essunga kyrkby. Omgiven av höbalar, betande hästar och vida vyer över höstlandskapet går färden, som är totalt 12 kilometer lång.

I Nossebro finns naturligtvis mycket njutbart både vad gäller mat, shopping och retroupplevelser. När du kommer ut på landsbygden så möter den svenska landsbygden dig med öppna armar. En upplevelse att leva länge på.

Under medeltiden färdades vandrare långväga för att nå heliga mål. Precis som då kan vi nu vandra genom natur- och kulturrik miljö. På medeltiden var Lödöse både en viktig hamnstad vid Göta Älv och viktig knutpunkt för pilgrimerna. 

Snabbfakta

Längd: Lödöse–Skara via Hålanda, Gräfsnäs och Nossebro är ca 143 km

Längd (uppdelade i tre sträckor):
Nossebro-Bitterna 30 km
Bitterna-Edsvära 27 km
Edsvära-Skara 27 km

Markering: Pilgrimssymbolen, även kallad för S:t Olofsymbolen

 

Vandringsleden är en del av flera delsträckor som ingår i en längre pilgrimsled vilken håller på att färdigställas av den föreningen Framtid Nossebro.

Sträckan Lödöse-Skara går genom Vara kommun och är i sin tur uppdelad i tre delsträckor. Leden är uppmärkt med tydliga skyltar. Passa på att uppleva kulturmiljöer och sevärdheter under vandringen.

  • Nossebro-Bitterna (30 km)
  • Bitterna-Edsvära (27 km)
  • Edsvära-Skara (27 km)

Pilgrimsvandring

Är du intresserad av pilgrimsvandring? Läs mer på www.svenskakyrkan.se om upplevelsen att vandra i pilgrimernas spår och hur du får tag på ett pilgrimspass. Du kan även läsa mer om Pilgrimsleder i Skaraborg eller ta och kolla in övriga vandringsleder i Skaraborg

 

Fakta om leden

Längd:

Lödöse–Skara via Hålanda, Gräfsnäs och Nossebro är ca 143 km

Markering:

Pilgrimssymbolen, även kallad för S:t Olofsymbolen

Kontaktinformation

Essunga Kommun

Sturegatan 4

465 30 Nossebro


Telefon: +46 512 570 00


E-post: kommun@essunga.se

Hemsida: essunga.se