({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman

Pilgrimsled Lödöse-Skara via Nossebro
Nossebro

Vandra på pilgrimernas medeltida sträcka

Pilgrimsled Lödöse–Skara via Hålanda, Gräfsnäs och Nossebro. Stilla ditt inre behov av lugn och frid samtidigt som du släpper vardagens alla måsten. Njut av vacker natur- och kulturrik bygd på pilgrimernas medeltida sträcka.

Under medeltiden färdades vandrare långväga för att nå heliga mål. Precis som då kan vi nu vandra genom natur- och kulturrik miljö. På medeltiden var Lödöse både en viktig hamnstad vid Göta Älv och viktig knutpunkt för pilgrimerna. 

Sträckan Lödöse-Skara går genom Vara kommun och är i sin tur uppdelad i tre delsträckor. Leden är uppmärkt med tydliga skyltar. Passa på att uppleva kulturmiljöer och sevärdheter under vandringen.

  • Nossebro-Bitterna (30 km)
  • Bitterna-Edsvära (27 km)
  • Edsvära-Skara (27 km)

Pilgrimsvandring

Är du intresserad av pilgrimsvandring? Läs mer på www.svenskakyrkan.se om upplevelsen att vandra i pilgrimernas spår och hur du får tag på ett pilgrimspass. Du kan även läsa mer om Pilgrimsleder i Skaraborg eller ta och kolla in övriga vandringsleder i Skaraborg

 

Fakta om leden

Längd:

Lödöse–Skara via Hålanda, Gräfsnäs och Nossebro är ca 143 km

Markering:

Pilgrimssymbolen, även kallad för S:t Olofsymbolen

Kontaktinformation

Essunga Kommun

Sturegatan 4

465 30 Nossebro


Telefon: +46 512 570 00


E-post: kommun@essunga.se

Hemsida: essunga.se