({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vandra i Skaraborg

 

SÅ NÄRA, SÅ VARIERAT, SÅ LUGNT

I Skaraborg finns många natursköna vandringsleder av varierande karaktär. Inom 1 timmes bilfärd kan du uppleva allt ifrån Vänerskärgårdar och kustlandskap till platåberg och en böljande rullstensås. Så nära varandra, men ändå så olika. Vandringarna nedan är cirka 1 mil långa och perfekta för en avslappnad dagstur. Så snöra skorna, ge dig ut till fots och upplev lugnet! Här finns så mycket att upptäcka.

 

"Ett långsamt tempo som vandrare ger mig ro att upptäcka landskapets särart. Det är viktigt. Själva långsamheten tillför en intensiv energi och stimulans och det makliga tempot har ett stort egenvärde när vardagen går så fort att vi inte hinner med oss själva"

Claes Grundsten

Tips inför vandringen

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när du ska ge dig ut att vandra, oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad vandrare.

 

 

Långa Vandringsleder

Vill du packa en rymligare ryggsäck och ge dig ut på en längre tur så har vi samlat några vandringsleder här som ger en större utmaning.

 
 

Planera din vandring

 

Matupplevelser i Skaraborg

När du befinner dig mitt i råvarornas paradis, mellan våra största sjöar, på böndernas "schlätta" så får du inte missa att uppleva maten, den Skaraborgska maten.