({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jarl Karlsson

Fest & Arrangemang

  • 24 aug, 2021

Planerar du en släktträff, bröllopsfest eller kanske bara ett större kalas? På Karlsborgs fästning finns många möjligheter i spännande historiska miljöer! Hyr en middag i den mäktiga Gravkaponjären – belägen inne i fästningens försvarsdelar. Hos oss kan du boka lokal, mat, boende, aktiviteter och mycket mer – allt på ett ställe!

 

Gravkaponjären

Långt in i fästningens gamla försvarsdelar ligger den mäktiga lokalen - Gravkaponjären. Här erbjuds en helt unik miljö som passar utmärkt för middagssittning eller fest.

Denna lokal befinner sig på militärt område och är endast för slutna sällskap. För att komma till Gravkaponjären gäller det att antingen passera genom fästningens mörka gångar eller gå längs med den mäktiga streckmuren. 

Middagar arrangeras av oss och vi utgår från dina önskemål och tar fram skräddarsydda alternativ!

Observera! Då Gravkaponjären är så unikt belägen hyrs inte lokalen ut med en fast hyra. Personal behöver vara på plats, samt att serveringsrättigheter finns för bar & alkoholservering. var vänligen kontakta oss för att begära en offert.

Varmt välkommen att kontakta oss på:
mail till info@karlsborg.se eller ring 0505 - 173 50

gravkaponjären3.jpg

gravkaponjären5.jpg

 

Aktiviteter som kan kombineras med festen

En släktträff, kalas eller annan tillställning kan alltid förgyllas med roliga aktiviteter – här kan du välja på flera!

Upplev fästningens intressanta historia i den Historiska Äventyrsturen. Välj mellan den kortare och mer fartfyllda versionen Historisk Äventyrstur "kort" på 1h & 15 minuter eller den långa versionen som innehåller ännu mer spännande historia - Historisk Äventyrstur "lång" på 1h & 45 min.

Du kan också passa på att besöka det välfyllda fästningsmuséet – som berättar allt värt att veta om fästningen och den militära verksamheten som genom åren bedrivits där. För de allra minsta finns Lilla Guldjakten, som är en spännande skattjakt där man får möjlighet att utforska fästningens område i lugn och ro.

För den som istället vill koppla av kan boka vår vedeldade flytbastu, som finns belägen ute på Vätterns klara vatten och rymmer upp till 20 personer. Läs mer om den här: Flytande bastun (vastsverige.com) 

 

Kontakta oss för mer information eller offertförfrågan, varmt välkomna!