({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: PIXABAY

Västgötaleden genom Karlsborgs Kommun
Karlsborgs Kommun

41 km

SNABBFAKTA

Längd: 41 km 

Tidsåtgång: ca 4 h 

Svårighetsgrad: Medel, blå

Terräng: Landsvägar och skogsvägar. 

Typ: Leisure/Utflykt

 

Västgötaleden

Västgötaleden anlades 1992 och och är markerad med röda skyltar i vägskäl, 90 % av vägarna är belagda med asfalt. Leden knyter samman de flesta kommunerna i Västergötland. Västgötaleden samverkar med Runt Vättern leden och Sverigeleden och kan därmed kombineras på valfritt sätt.

41 km av leden hela sträckning på 1 140 km går genom Karlsborgs kommun. Söderifrån kommer leden via Tibro kommun och Fagersanna och går på fina vägar väster om Kyrksjön och viker av söderut mot Mölltorp och rundar därefter Vaberget på sin väg mot Karlsborgs tätort. Från Infocenter i Karlsborg fortsätter leden norrut via Flugebyn och Undenäs för att sedan runda sjön Vikens norra ände och vidare in i Töreboda kommun.

Avstickare & att se

Det finns många möjligheter till en paus längs vägen för en fika, lunch eller för en sevärdhet. Det finns även en möjlighet att göra en avstickare till Forsvik och Mölltorp för ett bad, fika eller lunch. Varför inte besöka t.ex. Forsviks bruk, Göta kanal, Vaberget, Karlsborgs fästning och dess museum på vägen. Huvudman för leden är Svenska Cykelsällskapet.

Fakta om leden

Längd:

41 km

Ungefärlig tid:

4,5 h 

Markering:

Leden är markerad med röda skyltar i vägskäl.

Svårighetsgrad:

Lätt, grön

Start och mål:

Leden går genom Västragötaland och passerar Fagersanna i Tibro Kommun innan den fortsätter sin väg genom Karlsborgs Kommun via centralort & Undenäs innan den fortsätter in i Törebodda kommun. 

Karta:

Karta för utskrift/nedladdning

Kontaktinformation

Visit Karlsborg AB

Storgatan 65

546 32 Karlsborg


Telefon: +46 505 173 50


E-post: info@karlsborg.se