({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vinter i Karlsborg

Fotograf: Victor Daggberg

Vinteraktiviteter runt Karlsborg

Här listar vi olika aktiviteter att uppleva i Karlsborg på vintern! Med reservation för att det är kyligare temperaturer och snö.

Upplev ultimat avkoppling i den flytande bastun nära Karlsborgs fästning!

Njut av vinterdagar i den vedeldade bastun vid Vätterns strand, bara en kort promenad från Karlsborgs fästning. Koppla av i den kaminuppvärmda loungen och ta ett uppfriskande dopp i Vättern efter en skön bastubadning.

Boka bastun här >>

Fotograf: © Karlsborgsturism

Vinterbada i idylliska Viken

För den äventyrslystna är vinterbadning vid Viken ett måste! Utöver att ge en känsla av välbefinnande, har forskning visat positiva effekter för dem med reumatism, fibromyalgi och astma. Utforska Vikens iskalla vatten vid badplatser i Forsvik, Undenäs och nära Sätra för en uppfriskande vinterupplevelse.

Fotograf: RAFikalivsstilochhalsa

Upptäck vinterns tjusning längs Strandvägen

Karlsborgs vinter kan vara sträng, men när Vätterns vatten fryser till kan du njuta av enastående vyer längs med Strandvägen. Isen formar konstnärliga mönster på bänkar, bryggor och stenar, vilket skapar en krispig atmosfär perfekt för en promenad.

Fotograf: Visit Karlsborg

Vintervandra i Tiveden

Tivedens Nationalpark förvandlas till ett vinterparadis med vilda landskap och frostiga stigar. Ta på dig kläder efter väder och ge dig ut på de många leder som varierar i svårighetsgrad. Från djupaste vildmarksskogar till leder längst med vattnet, Tiveden erbjuder en unik vinterupplevelse för alla.
Tänk på att planera din rutt väl, dagsljuset är begränsat och turerna tar längre tid på vintern då lederna kan vara isiga och snöiga svårare att ta sig fram på.

Fotograf: Jenny Beckne

Vinterfiske på den frusna Bottensjön

Fortsätt fiskesäsongen året runt med vinterfiske på Bottensjön. När vintern och isen tillåter - Borra ett hål i isen och njut av en vildmarksupplevelse medan du väntar på fisken att nappa. Kom ihåg att ta med isdubbar och undvik att fiska ensam för din säkerhet.

Fotograf: Visit Karlsborg

Skridskoåkning på Kyrksjön i Mölltorp

Upplev ren glädje med skridskoåkning på Kyrksjön när isen är stabil. Spänn fast skridskorna, använd hjälm och isdubbar, och ta med en termos varm choklad för att njuta av frisk luft och skoj med vänner.

Fotograf: Photographer: Victor Daggberg

Vinterpromenera runt vackra Vanäs Udde

Vanäs Udde är en vacker vinteroas med garnisonssjukhusen och den förtjusande Vanäs fyren. Ta en avkopplande promenad och fånga vinterns magi på bild, särskilt kring Karlsborgs mest objekt, Vanäs fyr.

Fotograf: Visit Karlsborg

Längdskidspår

Längdskidåkning erbjuds i Karlsborg med spår på både Hammarnäset och i Norra Skogen. Håll koll på spårets status för att maximera din skidupplevelse, det kan du göra här >>

Fotograf: Visit Karlsborg

Vinterpaddla runt Karlsborgs sjöar

Utforska vildmarken på vintern genom vinterpaddling runt Karlsborgs sjöar. För både erfarna och oerfarna paddlare, se till att använda torrdräkt och flytväst samt håll dig nära land för säkerhet.

Om du vill hyra kajaker eller kanadensare så har du möjlighet till detta hos: