({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vinter i Karlsborg

Fotograf: Victor Daggberg

Vinteraktiviteter runt Karlsborg

Här listar vi olika aktiviteter att uppleva i Karlsborg på vintern! Med reservation för att det blir kyligare temperaturer och önskat snöfall.

Basta i den flytande bastun 

Visst är det inte mysigt att krypa ner i bastun en trist och blöt vinterdag? Bara ett stenkast från Karlsborgs fästning ligger den Flytande Bastun i Karlsborg. Här kan ni umgås i den kamin-uppvärmda loungen, soldäcket eller i den vedeldade bastun.

Boka bastun här >>

Fotograf: © Karlsborgsturism

Vinterbada i Viken

Något som ger en enorm kick är ju att faktiskt att vinterbada! Många säger att det ger en känsla av välbefinnande. Något som forskare också har konstaterat är andra positiva effekter på kroppen, så som lindrad smärta kopplad till reumatism, fibromyalgi och astma. Därav vill vi tipsa om att vinterbada! En perfekt sjö för detta är ju Viken, badplatser längs med denna sjön finns lite varstans, i Forsvik, i Undenäs & även nära Sätra. Ta en tur och kasta dig i det iskalla vattnet!

Fotograf: RAFikalivsstilochhalsa

Krispiga vyer längs med Strandvägen

Vädret i Karlsborg kan vara omständligt under vintern, mycket blåst och vatten från Vättern som piskas upp. Men när det väl är kallt och vattnet fryser till, då kan man njuta av häftiga vyer längs med Strandvägen i Karlsborg. Här har vattnet som piskats upp från Vättern frusit fast på bänkar, bryggor och stenar, vilket ger krispiga vyer när man tar en promenad längs med Strandvägen.

Fotograf: Visit Karlsborg

Vintervandra i Tiveden

Upplev Tivedens vilda och enastående natur även på vintern! Nationalparkens fina miljöer omvandlas till ett otroligt vinterparadis. I Tivedens Nationalpark hittar du ett flertal leder, korta som långa, branta som platta, leder längst med vattnet eller leder som slingrar sig djupt inne i vildmarksskogarna. Även leder där delar är väldigt lätt tillgängliga och handikappanpassade. Det finns alltså leder som passar alla helt enkelt! Ta på vinterkängor, underställ och ladda med varma drycker så är du redo för att vintervandra i Tiveden!

Fotograf: Jenny Beckne

Vinterfiske på Bottensjön

Fiske går att göra året om. Inte minst på vinter då kan får stöta på andra utmaningar än på sommaren. Nu behöver man borra ett hål i isen och si väntan på fångst sitter man i kylan – men WOW vilken vildmarksupplevelse detta är! Bottensjön är en fantastisk sjö att vinterfiska på när isen lagt sig. Men vi vill såklart påminna dig om att ta med isdubbar och var helst inte ensam!

Fotograf: Visit Karlsborg

Skridskoåkning på Kyrksjön

När det blir riktigt kyligt så är skridskoåkning på Kyrksjön i Mölltorp en härlig upplevelse. Knyt fast skridskor, sätt på hjälm, ta med isdubbarna och ladda en termos med varmchoklad, och njut av den friska luften ute tillsammans med vänner på sjön när isen väl har lagt sig!

Fotograf: Photographer: Victor Daggberg

Vinterpromenera runt Vanäs Udde

Vanäsudde i vinterskrud är en riktig mysig upplevelse! Garnisonssjukhusen och Vanäs fyr som är belägna på udden gör det till en extra spännande vinterpromenad runt udden. Passa även på att ta lite vinterliga utomhusbilder i denna fina miljö, inte minst på Karlsborgs mest fotograferade objekt – Vanäsfyren!

Fotograf: Visit Karlsborg

Bästa pulkabackarna runt Karlsborg

Är du sugen på att ta med din pulka och njuta av snön? Så rekommenderar vi Stenkällegårdens storslagna pulkabacke! Där är en del utav en nedfart omgjord och säkrad för att du ska kunna åka pulka snabbt men säkert!

Skidåkning på Stenkällegården

Sugen på lite nedfartsåkning? Då finns det en Slalombacke nära Karlsborg. Uppe i Tiveden finner man nämligen Stenkällegården som erbjuder skiduthyrning, värmestuga, knapplift, ankarlift samt 3 nedfarter branta som lugna. Perfekt utflyktsmål för familjen!

Fotograf: Visit Karlsborg

Längdskidspår

Visst är det härligt att känna kylan och pulsen samtidigt? Gillar du att åka längdskidor så erbjuder karlsborg dig såklart möjligheten att öva ut den sporten. I Karlsborg hittar du även spårade längdskidspår när snön väll lagt sig. Dessa hittar du i  Hammarnäset samt i elljusspåret i Norra Skogen.

Fotograf: Visit Karlsborg

Vinterpaddla

Vinterpaddling är något som lyfts fram detta år. Utmanande och uppfriskande men ger en fantastisk vildmarkskänsla. Denna känsla kan du såklart uppleva runt sjöarna i Karlsborg och är något för både den erfarne som den oerfarne.

Men med kylan krävs det även mer eftertanke. Vi uppmanar dig till att använda torrdräkt och såklart flytväst, men också skall du hålla dig nära land.

Om du vill hyra kajaker eller kanadensare så har du möjlighet till detta hos: