({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Vinter

Fotograf: Heidi Bötefür

12 tips på fina grillplatser

Vill du ta med familjen och vänner ut i naturen för att umgås och grilla? Här listar vi våra 12 tips på fina grillplatser runt om Karlsborg! Observera: Ta alltid med dig extra ved ifall det inte skulle finnas på plats!

Klintens utsiktplats
På Vaberget som ligger på andra sidan Bottensjön från Karlsborg, där kan du besöka utisktplatsen "Klinten" som med sin otroliga utsikt erbjuder en perfekt grillplats! Här finns det inget vindskydd men en i betong anlagd grillplatser med bänkar runt. 

 

Skackastugan
Nedanför Vaberget så finns Skackastugan. Det är friluftsfrämjandets stuga och här på gårdsplanen finns det en anlagd större grillplats. Perfekt för den som vill ha bilen nära men ändå skogen & vattnet runt hörnet också! 

Edsån 
Strax norr om Sätra Bruk finns Edsån som är ett vattendrag som förbinder sjörana Unden och Viken. Längs med ån finns det en 7 km lång lätttillgänglig led som heter Bävern. Utmed leden finns det också ett vinskydd med anlagd grillplats - perfekt rastplats för en dagsutflykt! 

Mer info om vandringsleden Bävern hittar du här!

Stora Kalven 
Om man verkligen vill vara för sig själv då åker man till sjön Stora kalven! Det är en liten sjö som ligger strax söder om sjön Björklången. Sjön är belägen sydväst om Granvik in mot Höghult. Här finns det ett vindskydd samt grillplats.

Djäknasjön
Bara ett stenkast från väg 49 norr om Granvik hittar du en väg in till Djäknasjön. Här har det byggts en otrolig grillplats precis vid vindskyddet som ligger på en höjd - detta gör att man får en vacker utsikt över hela sjön! Här är parkeringen nära och det finns även dass.

Granviks gästhamnsbrygga
I början på Vätterns Skärgård hittar ni Granvik som har ett ortoligt vacket läge! Vid gästhamnen har det byggts en grillplats i en liten paviljong som skyddar för vind och blåst! Grillplatsen ligger precis vind sjön nära till parkering. 

 

Utnäset
Precis vid gränsen till till Askersund kommun ligger naturreservatet Utnäset som sträcker sig längs med Vätterns Skärgård. Runt Utnäset är det en 5km lång vandringled, och precis i mitten, efter 2,5km finns det en grillplats längst ut på utnäsudden. Otroligt vacker miljö nära vattnet. Perfekt lunch/fikastopp på vandringsturen!

Mer info om naturreservatet här!

Vitsand
I Tivedens Nationalpark finns det Entré Vitsand, här finns det flertalet grillplatser precis vid sjön Trehörningen och dess vita strand. Från Vitsand utgår även flera leder som Tärnekullerundan & Junker Jägarerundan. Ved finns också tillgängligt i en liten vedbod med såg. Toaletter i form av dass samt sophantering finns också här. 

Mer info om Tivedens Nationalpark här!

Mellannäsudden

Också i Tivedens Nationalpark hittar man Mellannäsudden som ligger nära Entré Ösjönäs. Udden sträcker sig ut i sjön Lilla Trehörningen och är en rastplats för vandringsleden Mellannäsrundan som är en 1,9km lång runda. Lagom för den som inte vill gå allt för långt men ändå känna den trolska vildmarken som präglas i Tiveden!

Mer info om Mellannäsrundan här!

Stora fjället 
I detta naturreservatet som ligger väster om Granvik så finns sjön Ormahålan som ligger ett stenkast från parkeringen. Här finns det ett litet vindskydd och en anlagd grillplats med utsikt över sjön.

Mer info om naturreservatet här!

Fotograf: Johanna Asplund

Fotograf: Johanna Asplund

 

Jägarbryggan vid Karlsborgs Fästning

Vid Vanäsudde som ligger intill Karlsborg Fästning hittar ni Jägarbryggan ett stenkast från vägen. Här finns det två anlagda grillplatser med bänkar. Parkera kan du precis vid andra sidan vägen och du får en fantastisk blick över stenbryggan som går ut i Vättern. Varför inte ta en promenad runt udden och se Gamla Garnissionssjukhusen och Vanäsfyren?

OBS! Militära övningar kan förekomma i detta område så var uppmärksam!

Svartfjällsviken

I Norraskogen i Karlsborg kan man besöka badplatsen Svartfjällsviken eller "Sviken" som det också kallas. Här finns det en grillplats med bänkar precis vid stranden och parkering nära. 

Fotograf: Heidi Bötefür