({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kräftfiske

Fotograf: Johanna Asplund

Kräftfiske i Karlsborg

  • 07 feb, 2022

Kräftfisket i Karlsborg är av hög tradition när det börjar närma sig mitten på augusti. Under tre helger varje år öppnas fisket för allmänheten och då är det fest i Karlsborg!

VÄTTERN

Under tre helger om året (slutet på augusti - början på september) finns det möjlighet för allmänheten att fiska i Vättern. Detta då man sedan 2020 har förändrat en del regler för allmänhetens kräftfiske på Vättern. Tre helger varje år är det tillåtet att fiska kräftor på Vättern. En person får fiska 60 godkända kräftor (10 cm eller större) per dygn. För att kunna kontrollera att reglerna följs får du inte fiska kräftor på allmänt och enskilt vatten under en och samma fisketur.

Se aktuell info för kräftfisket 2022 här >>

Förbjudet att sälja levande kräftor

För att ytterligare minska risken för spridning av kräftpest är det endast tillåtet att transportera levande kräftor direkt från sjön till platsen där de ska kokas. Det är inte längre tillåtet att sälja levande kräftor från fritidsfiske på allmänt vatten. Däremot är det tillåtet att sälja levande kräftor om fiske sker med stöd av enskild rätt och kräftfisket bedrivs inom näringsverksamhet. Då får också kräftor transporteras okokta mellan den som bedrivit fisket, återförsäljare och köpare.Vätterns yrkesfiskare har särskilda tillstånd och får fiska kräftor hela året.

Är du sugen på att boka ett kräftfiskepaket? Granviks veent erbjuder kräftfiskepaket där man åker ut med en Ribbåt ut i Vättern för att sedan lägga i sina burar. I väntan på att ni ska vittja dom tar ni båten till lämplig plats och dukar upp till kräftskiva med alla tillbehören. Tidigt nästa morgon vittjar ni sedan burarna och avslutar med brunch på bryggan. 

TILL GRANVIKS EVENT