Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Gotaleden

    Välkommen att upptäcka mer av Lerum

    Overlay over image

Finns platsen för alla sinnen?

Vid Sävelången finns något för alla sinnen. Att se på, lukta på och lyssna till den fantastiska naturen. Njuta av mat och dryck. Vila ut eller cykla sig trött. Traska längs sjön och leta efter inspiration, eller i ruffen efter en boll. Andlig spis med konst, historia eller kanske bara stillhet.

En utopi som är på riktigt?

Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem. Upplev storslagen natur året runt utan vare sig erfarenhet, proffsutrustning eller bil. Vandringsleder, cykelstigar och särskilt omtyckta besöksmål och evenemang i direkt närhet från pendelstationerna.

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Frossa i Slöjd & Byggnadsvård

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Boka en guidad visning på Nääs slott

Nääs är en unik plats i vistas på. Boka en guidning på slottet och upplev Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö - du lär inte bli besviken. Ibland är det också temavisningar, som i miljöerna från t.ex SVT's "Vår tid är nu".

Mat i fokus på Garveriet

Kurser i mat är hett! I kursprogrammet hittar du en massa gott att lära dig. Olika typer av matlagning, att baka, konservera, pickla, fermentera och annat som förhöjer matglädjen samtidigt som du ökar din egen kunskap.

Växtrum och trädgårdsinspiration

Växtrumsplatserna i Lerum är inte bara grönskande oaser, utan de är även en källa till så mycket kunskap. Promenera runt och inspireras av växter och kompositioner, gå på seminarium eller följ med en guidad tur. Eller kanske rentav bli en av deltagarna?

Gotaleden

Overlay over image

Gotaleden - en ny vandringsupplevelse

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och Alingsås i Västsverige. Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden. Juni 2019 var det premiär!

Säveåns dalgång

Naturen året runt

Året runt är Säveåns naturreservat är ett fantastiskt område för den som saknar bil, men ändå lätt vill komma ut i naturen. Du når leden från både Floda station och Stenkullens station.

Våra fiskevatten

I både Sävelången och Säveån är fisket bra. I sjön finns främst Gädda och Abborre. I ån främst Öring och Lax. Tänk på att ta hänsyn till allemansrätten vid fiske och ta med dig ditt eget skräp hem igen.

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Äta och fika - smaka på Lerum

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Åk kort, men stanna länge!

Det räcker att åka en liten bit utanför stadsgränsen för att komma till platser som bjuder på fantastiska upplevelser -  för oss är det är en självklarhet.  Upptäck mer av Göteborgsregionens utflyktsmål du når med kollektivtrafik.

Har du en kort fråga?

KomIn, Lerums kommuns servicecenter, är en del av Turistbyrån. Ett tips är att ta kontakt med @lerumskommun på messenger!

Inspiration?

Välputsade besöksmål och modiga utvecklingsprojekt. Lerum är en mångfald av spännande platser och människor - vi vill gilla och dela! Följ oss!