Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Upptäck ännu mer av Lerum

    Overlay over image

Magin kring Sävelången

"Kulturhistoria för alla sinnen"

Vid Sävelången finns något för alla sinnen. Att se på, lukta på och lyssna till den fantastiska naturen. Njuta av mat och dryck. Vila ut eller cykla sig trött. Traska längs sjön och leta efter inspiration, eller i ruffen efter en boll. Andlig spis med konst, historia eller kanske bara stillhet.

Lerum vid Aspen

"Fler gröna upptäckaräventyr"

Är det en utopi att kunna uppleva storslagen natur och äventyr i det vilda, utan vare sig erfarenhet, proffsutrustning eller bil? Nej. Vi vill att du skall hitta till smultronställen, vandringsleder, cykelstigar och picknickplatser som tar dig ut i naturen direkt från pendelstationerna.

Väg 190 längs Mjörn

"De kallade den Smygvägen"

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Evenemangskalendern

I Lerum är det alltid något på gång. Konstrundor, slöjdmässa, dragspelsstämma, festivaler, aktiviteter för barn och unga med mera lockar varje år tusentals besökare. Håll extra span i kalendern under loven - då händer det extra mycket här!

Frossa i Slöjd & Byggnadsvård

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Boka en guidad visning på Nääs slott

Nääs är en unik plats i vistas på. Boka en guidning på slottet och upplev Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö - du lär inte bli besviken. Ibland är det också temavisningar, som i miljöerna från t.ex SVT's "Vår tid är nu".

Mat i fokus på Garveriet

Kurser i mat är hett! I kursprogrammet hittar du en massa gott att lära dig. Olika typer av matlagning, att baka, konservera, pickla, fermentera och annat som förhöjer matglädjen samtidigt som du ökar din egen kunskap.

Kvinna plockar grönsaker ur land

Växtrum och trädgårdsinspiration

Växtrumsplatserna i Lerum är inte bara grönskande oaser, utan de är även en källa till så mycket kunskap. Promenera runt och inspireras av växter och kompositioner, gå på seminarium eller följ med en guidad tur. Eller kanske rentav bli en av deltagarna?

Säveåns dalgång

Naturen året runt

Året runt är Säveåns naturreservat är ett fantastiskt område för den som saknar bil, men ändå lätt vill komma ut i naturen. Du når leden från både Floda station och Stenkullens station.

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Övernattning, mat och möten

Botanisera i olika boendealternativ, här råder faktiskt klichén om "slott till koja" på riktigt, titta efter så får du själv se. Många av anläggningarna har också restauranger och utrymmen för konferenser eller möten.

Bröllop och festinspiration

Ja, det inte för inte som man ibland omnämnt området för "bröllopsbygden". För om inte alla fina gamla kyrkor eller fotovänliga strandkanter räcker till, så finns här också en mängd spännande festlokaler och andra tillval som helt enkelt bara gör festen ännu lite roligare.

En kort fråga?

Det finns chans att få tips på olika sätt - eller så vill du kanske bara ställa en fråga till någon på Turistbyrån? Har du t.ex testat @lerumskommun på...

Inspiration?

Välputsade besöksmål och vilda projekt i en salig blandning. Lerum är en mångfald av spännande platser och människor - vi vill gilla och dela!