({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Bild på Slöjd och byggnadsvårds butik

    Lär dig något nytt i höst

    Fotograf: Ian Schemper

Hylla kunskapen!

Lär dig något nytt i höst

Vi är glada över att det finns en mängd källor till kunskap i våra omgivningar. Som en kurs, en guidning eller helt enkelt bara inspiration? Prova något nytt!

Konst i höst

Evenemangskalender

Med anledning av rådande pandemi påverkas flera evenemang, men det finns aktiviteter som blir av om dock i mindre skala. Ta en titt i kalendern för mer information om vad som är på gång.

Höstlovsaktiviteter

Det finns mycket spännande att hitta på under höstlovet i Lerum. Lekplatser att besöka, biofilmer att se och naturliga äventyr i skog och mark. Låt barnasinnet visa vägen med lite tips från oss.

Leva friluftslivet!

Naturen är öppen

Vi älskar naturen och vi vill visa dig mer av det som finns att upptäcka häromkring. Här hittar du information om: vandring, badplatser, föreningsliv, idrottshallar, ja allt som har med en aktiv fritid att göra. Välkomna in.

Vandra Gotaleden

Låt Gotaleden guida dig

Gotaleden erbjuder vacker natur med härliga besöksmål, kaféer och hotell.

Finns platsen för alla sinnen?

Magin breder ut sig vid sjön Sävelången och du befinner dig på en plats som är svår att lämna. Och varför göra det? Stanna länge! Som på Österlen - fast hemma!

En utopi som är på riktigt?

Det nära, det pendelnära, det personliga. Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem. När Sjön Aspen breder ut sig utanför tågfönstret vet du att det bara är början på äventyret i gränslandet mellan stad och landsbygd!

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Vad brinner du för?

Rikt föreningsliv

Promenera längs en brusande fors, pröva fiskelyckan, cykla eller vandra utmed Gotaleden eller kanske bara ha picknick i en skogsglänta. Lerums fantastiska natur är öppen för dig!

Nära är hållbart

Vi har både ett samhälleligt och ett personligt ansvar att vara rädda om vad vi har. Se filmen och få 8 tips som gör ditt naturäventyr ännu lite bättre - ännu mer miljövänligt hållbart. Se filmen!

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Retrovägen

En nostalgisk upptäcktsresa

Retrovägen intresserar sig särskilt för 1900-talets kulturarv, väl värt att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – caféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer. Nyfiken? Ta en tur!

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Äta och fika - smaka på Lerum

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Möt oss på Facebook

Gilla "Uppleva och Göra i Lerums kommun" på Facebook. Roligt om du kommenterar och engagerar dig och ställ gärna frågor på messenger!

Följ och inspireras

Följ oss på Instagram för att få tips om besöksmål och spännande projekt! Tagga dina inlägg (från öppen profil) med #visitlerum så delar vi!

Mer att läsa

Artikelarkiv - nya och äldre

Det händer mycket i Lerums kommun, vi skriver en del egna reportage. Ofta har det delats i social media eller lokal press. Här försöker vi samla dessa!