Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Lerum - mitt i Göteborgs insjörike

    Overlay over image

    Fotograf: Alf Ronnby

Ladda för Sportlovet 2019

Massa kul att göra!

Inom kort släpps programmet för sportlovsaktiviteterna v. 7!

Framtidens matdestination är nu!

Garveriet i Floda är en komplett mötesanläggning med restaurang, kafé och bageri som verkligen satsar på hållbarhet. Njut av lokalproducerade luncher och stenugnsbakat fikabröd, eller lär dig laga mat på överblivna råvaror – alltsammans i en rustik, öppen och ljus miljö.

  • Emil Jensen med en plyschtiger över axlarna

    Emil Jensen - 7 mars

Evenemangskalendern

I Lerum är det alltid något på gång. Konstrundor, slöjdmässa, dragspelsstämma, festivaler, aktiviteter för barn och unga med mera lockar varje år tusentals besökare. Håll extra span i kalendern under loven - då händer det extra mycket här!

Kurskalendern

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Nääs Slott & Slöjdseminarium

Nääs är en unik blandning av natur och kultur i gränslandet mellan storstad och landsbygd. Här kan du få guidning på slottet och uppleva Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö och mycket mer.

"Vår tid är nu - feber!"

SVT's succéserie rymmer flera scener från Nääs Slottsområde. När nu säsong 2 visas på är vi många som sitter klistrade. Du har vl inte missat att det görs särskilda visningar på temat?

Upplevelser kring Sävelången

En kulturhistorisk dröm

Runt sjön Sävelången hittar du några riktiga guldkorn bland våra besöksmål - Nääs Slott, Slöjd & Byggnadsvård, Nääs Fabriker Hotell & Restaurang, Nääs Konsthantverk, Öijared Resort, Jernbruket, Hugo Ericson Ost, Brique, Bomullsfabriken, Norsesunds Station, Slättens gård, Tollereds hotell, Sjölyckan för att nämna några.

Nästa, Naturen!

Ett grönare Lerum

Från pendeln når du mer än du tror. Och det inte för inte som Aspen också kallas porten ut till friluftslivet. På någon av alla stationer längs sträckan finns något nytt att upptäcka. Visste du t.ex. om du kliver av Aspedalen kan du både strosa mellan växtrumsträdgårdar, eller promenera vidare på vandringsleder i...

Gråbo - Björboholm - Sjövik

En aktiv landsbygd

Ta dig tid nästa gång du är i Lerum och ta dig ut mot väg 190 i väst, och den gamla banvallen. I omgivningar perfekta för att cykla och vandra tar du dig runt som är lite extra nyfiken. För här finns det pärlor att upptäcka som ännu inte alla har upptäckt. Här ligger Stora Lundby Golfkrog i ena änden och Hagströms...

Platser för fantastiska fester

Tänk om det även skulle gälla platsen för din speciella dag? För oavsett om ni vill vara utomhus eller inomhus så är alternativen många. Engagerade arrangörer i samverkan för att dagen skall bli den allra finaste.

Boenden & mötesmiljöer

Oavsett om du söker en avkopplande get-away, eller en aktiv helg med familjen så finns alternativen här. Ekologi och hållbarhet är viktiga värdeord och natur och kultur ligger alldeles runt knuten.

Växtrum

Upptäck årets nya trädgårdar

Varje år får Lerum två växtrum till - inspirerande utomhusmiljöer som ett team av några av Sveriges absolut främsta trädgårdsdesigners tillsammans med kommuninvånare utvecklar och skapar.

Fråga oss på Facebook

Servicecentret i KomIn i Kommunhuset, Lerum är också en del av Turistinformationen. På Facebook kan du på ett enkelt och personligt sätt kommunicera med oss alla vardagar. I chatten försöker vi svara...

@visitlerum.se

Vid sidan av välpolerade besöksmål finns också vilda pilotprojekt! I den alternativa turistguiden på instagram inspirerar vi dig med både kända och mer okända utflyktstips och projekt. Och undrar du...

Säveåns dalgång

Vackert året runt

Året runt är Säveåns naturreservat är ett fantastiskt område för den som saknar bil, men ändå lätt vill komma ut i naturen. Du når leden från både Floda station och Stenkullens station.

Many nature and cultural excursions await you in the Lerum areas.

Here you go, in english!

We propose to you a glimpse of spots to explore, some of them more known than others. Close to culture, in the middle of the nature. And regardless you're here for a day och for a long-stay. Enjoy!