Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Supporta dina locals - det gör skillnad!

    Oliver från Aludden Prôvidore

    Aludden

    Fotograf: Marielle Stensson

Leva friluftslivet!

Naturen är öppen!

Vi älskar naturen och vi vill visa dig mer av det som finns att upptäcka häromkring. Det finns mycket att se och uppleva i Lerum - för en dag, ett dygn eller rentav ett litet längre semesteräventyr!

Påskäventyr i naturen

På påskäventyr i naturen!

Påsken står inför dörren och i år blir firandet annorlunda på flera sätt, planerade påskresor får ställas in och firandet blir på hemmaplan. Vi vill uppmana dig att ta tillfället i akt att upptäcka allt som finns inpå knuten, naturen står i blom och en hemester kanske inte är så dumt ändå?

Evenemang

På gång just nu

Konstrundor, naturutflykter, föreläsningar, festivaler och mycket mera. Kalendern innehåller många aktiviteter för stora som små just nu! OBS! Med anledning av rådande pandemi påverkas vissa evenemang. Vi hänvisar till respektive evenemangsarrangör för senast uppdaterad information.

Finns platsen för alla sinnen?

Magin breder ut sig vid Sävelången och du befinner dig på en plats som är svår att lämna. Och varför göra det? Upplev den fantastiska naturen, konsten, historien, njut av mat och dryck, cykla dig...

En utopi som är på riktigt?

Det nära, det pendelnära, det personliga. Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem - utan vare sig erfarenhet, proffsutrustning eller bil. Vandringsleder, cykelstigar och särskilt omtyckta besöksmål och evenemang i direkt närhet från pendelstationerna.

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Strax utanför Göteborg

Kombinera det allra bästa av två världar - den myllrande storstaden och det utmärkta pärlorna strax utanför Göteborg. Se filmen för inspiration!

Vad brinner du för?

En naturligt aktiv fritid

Promenera längs en brusande fors, pröva fiskelyckan, cykla eller vandra utmed Gotaleden eller kanske bara ha picknick i en skogsglänta. Lerums fantastiska natur är öppen för dig!

Gotaleden

Gotaleden - vandring för livsnjutare

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och Alingsås i Västsverige. Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden.

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Retrovägen

En nostalgisk upptäcktsresa

Retrovägen intresserar sig särskilt för 1900-talets kulturarv, väl värt att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – caféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer. Nyfiken? Ta en tur!

Frossa i Slöjd & Byggnadsvård

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Boka en guidad visning på Nääs slott

Nääs är en unik plats i vistas på. Boka en guidning på slottet och upplev Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö - du lär inte bli besviken. Ibland är det också temavisningar, som i miljöerna från t.ex SVT's "Vår tid är nu".

Mat i fokus på Garveriet

Kurser i mat är hett! I kursprogrammet hittar du en massa gott att lära dig. Olika typer av matlagning, att baka, konservera, pickla, fermentera och annat som förhöjer matglädjen samtidigt som du ökar din egen kunskap.

Växtrum och trädgårdsinspiration

Växtrumsplatserna i Lerum är inte bara grönskande oaser, utan de är även en källa till så mycket kunskap. Promenera runt och inspireras av växter och kompositioner, gå på seminarium eller följ med en guidad tur. Eller kanske rentav bli en av deltagarna?

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Äta och fika - smaka på Lerum

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Har du en kort fråga?

KomIn, Lerums kommuns servicecenter, är en del av Turistbyrån. Ett tips är att ta kontakt med @lerumskommun på messenger!

Inspireras & upptäck!

Följ oss på Instagram för att få tips om allt mellan välputsade besöksmål och spännande utvecklingsprojekt - vi delar med oss av vad som är nytt på webben!