Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Vad kan du uppleva och göra i Lerums kommun?

    Fotograf: Fredrik Aakerberg

Gotaleden

Låt Gotaleden guida dig!

Vilken etapp är din favorit? Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden - och inte minst livsnjut med besöksmål, caféer och hotell längs med.

Leva friluftslivet!

Naturen är öppen!

Vi älskar naturen och vi vill visa dig mer av det som finns att upptäcka häromkring. Det finns mycket att se och uppleva i Lerum - för en dag, ett dygn eller rentav ett litet längre semesteräventyr!

Evenemang

På gång just nu

Med anledning av rådande pandemi påverkas flera evenemang. Vi hänvisar till respektive evenemangsarrangör för senast uppdaterad information.

Gröna tips för trädgården

Visst kliar det i fingrarna så här års och kanske mer i år än någonsin. Även om du anser att du inte har gröna fingrar så lovar våra lokala aktörer inom...

Finns platsen för alla sinnen?

Magin breder ut sig vid sjön Sävelången och du befinner dig på en plats som är svår att lämna. Och varför göra det? Stanna länge! Som på Österlen - fast hemma!

En utopi som är på riktigt?

Det nära, det pendelnära, det personliga. Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem. När Sjön Aspen breder ut sig utanför tågfönstret vet du att det bara är början på äventyret i gränslandet mellan stad och landsbygd!

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Vad brinner du för?

En naturligt aktiv fritid

Promenera längs en brusande fors, pröva fiskelyckan, cykla eller vandra utmed Gotaleden eller kanske bara ha picknick i en skogsglänta. Lerums fantastiska natur är öppen för dig!

Nära är hållbart

Vi har både ett samhälleligt och ett personligt ansvar att vara rädda om vad vi har. Se filmen och få 8 tips som gör ditt naturäventyr ännu lite bättre - ännu mer miljövänligt hållbart. Se filmen!

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Retrovägen

En nostalgisk upptäcktsresa

Retrovägen intresserar sig särskilt för 1900-talets kulturarv, väl värt att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – caféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer. Nyfiken? Ta en tur!

Frossa i Slöjd & Byggnadsvård

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Boka en guidad visning på Nääs slott

Nääs är en unik plats i vistas på. Boka en guidning på slottet och upplev Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö - du lär inte bli besviken. Ibland är det också temavisningar, som i miljöerna från t.ex SVT's "Vår tid är nu".

Mat i fokus på Garveriet

Kurser i mat är hett! I kursprogrammet hittar du en massa gott att lära dig. Olika typer av matlagning, att baka, konservera, pickla, fermentera och annat som förhöjer matglädjen samtidigt som du ökar din egen kunskap.

Växtrum och trädgårdsinspiration

Växtrumsplatserna i Lerum är inte bara grönskande oaser, utan de är även en källa till så mycket kunskap. Promenera runt och inspireras av växter och kompositioner, gå på seminarium eller följ med en guidad tur. Eller kanske rentav bli en av deltagarna?

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Äta och fika - smaka på Lerum

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Möt oss på Facebook

Gilla "Uppleva och Göra i Lerums kommun" på Facebook. Roligt om du kommenterar och engagerar dig och ställ gärna frågor på messenger!

Följ och inspireras

Följ oss på Instagram för att få tips om besöksmål och spännande projekt! Tagga dina inlägg (från öppen profil) med #visitlerum så delar vi!