Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Bad vid Floda

    Fotograf: Oscar Mattson

Allt för din hemester

Sommaren runt knuten, din guide till en sommar på hemmaplan. Upptäck ännu mer av Lerums kommun. Ta en titt i bilagan för tips på aktiviteter och upplevelser, du klickar lätt upp artiklarna genom att trycka på dem i vår bläddervänliga bilaga.

Leva friluftslivet!

Naturen är öppen

Vi älskar naturen och vi vill visa dig mer av det som finns att upptäcka häromkring. Det finns mycket att se och uppleva i Lerum - för en dag, ett dygn eller rentav ett litet längre semesteräventyr!

På gång i sommar

Evenemangskalender

Med anledning av rådande pandemi påverkas flera evenemang, men det finns aktiviteter som blir av om dock i mindre skala. Ta en titt i kalendern för mer information om vad som är på gång.

Digitala äventyr i sommar

Appen Lerum Live

I appen ”Lerum Live” fyller vi på olika digitala äventyr som finns att upptäcka på hemmaplan! Appen laddar du ner till din eller en vuxens mobil, finns där appar finns - och är förstås gratis!

Upplev Gotaleden

Låt Gotaleden guida dig

Vilken etapp är din favorit? Vacker natur, stadsnära depåstopp och närhet till tågstationer karaktäriserar leden - och inte minst livsnjutande med besöksmål, kaféer och hotell längs med.

Finns platsen för alla sinnen?

Magin breder ut sig vid sjön Sävelången och du befinner dig på en plats som är svår att lämna. Och varför göra det? Stanna länge! Som på Österlen - fast hemma!

En utopi som är på riktigt?

Det nära, det pendelnära, det personliga. Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem. När Sjön Aspen breder ut sig utanför tågfönstret vet du att det bara är början på äventyret i gränslandet mellan stad och landsbygd!

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Vad brinner du för?

Rikt föreningsliv

Promenera längs en brusande fors, pröva fiskelyckan, cykla eller vandra utmed Gotaleden eller kanske bara ha picknick i en skogsglänta. Lerums fantastiska natur är öppen för dig!

Nära är hållbart

Vi har både ett samhälleligt och ett personligt ansvar att vara rädda om vad vi har. Se filmen och få 8 tips som gör ditt naturäventyr ännu lite bättre - ännu mer miljövänligt hållbart. Se filmen!

Vår historia berättar

Kulturarvens kraft

Insprängda i natur eller bebyggelse, kända och okända, tillgängliga och mer svårtillgängliga - där hittar du några av de riktiga pärlorna. I hela Göteborgs insjörike finns en mänga intressanta platser. Navigera på karta och ge dig ut!

Retrovägen

En nostalgisk upptäcktsresa

Retrovägen intresserar sig särskilt för 1900-talets kulturarv, väl värt att uppmärksamma. Längs de slingrande småvägarna finns skatter från förr – caféer, bensinmackar, butiker, restauranger, museer och mycket mer. Nyfiken? Ta en tur!

Butik och råd i Slöjd & Byggnadsvård

Västarvet är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De flesta kurserna hålls i Slöjdseminariet på Nääs, och utbudet är endags- och helgkurser och även en del längre kurser som leds av slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet!

Boka en guidad visning på Nääs slott

Nääs är en unik plats i vistas på. Boka en guidning på slottet och upplev Sveriges bäst bevarade sena 1800-tals miljö - du lär inte bli besviken. Ibland är det också temavisningar, som i miljöerna från t.ex SVT's "Vår tid är nu".

Mat i fokus på Garveriet

Kurser i mat är hett! I kursprogrammet hittar du en massa gott att lära dig. Olika typer av matlagning, att baka, konservera, pickla, fermentera och annat som förhöjer matglädjen samtidigt som du ökar din egen kunskap.

Gröna paketupplevelser

Vad är det? Hållbara upplevelser för människa och miljö säger vi. I Lerums kommun poppar det i de kreativa näringarna. En mångfald olika lokala arrangörer erbjuder spännande paket för små och stora grupper - många i naturen.

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Äta och fika - smaka på Lerum

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Möt oss på Facebook

Gilla "Uppleva och Göra i Lerums kommun" på Facebook. Roligt om du kommenterar och engagerar dig och ställ gärna frågor på messenger!

Följ och inspireras

Följ oss på Instagram för att få tips om besöksmål och spännande projekt! Tagga dina inlägg (från öppen profil) med #visitlerum så delar vi!

Trädgårdstid!

Gröna tips för trädgården

Även om du anser att du inte har gröna fingrar så lovar våra lokala aktörer inom trädgård att alla kan lyckas med odling. Så här kommer gröna tips från några av...