({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • El-ljusspåret i Gråbo

    Vintriga naturupplevelser

Streama kultur

Snart i evenemangskalendern

Evenemangskalender

Med anledning av rådande pandemi påverkas flera evenemang, några aktiviteter blir av om dock i mindre skala. Uppdatera dig i kalendern om det är något på gång.

En naturligt aktiv fritid

100-talet aktiva föreningar och ett stort urval aktiviteter; till exempel skatepark, padel, discobowling och beach volley. Och inte minst - naturen runt knuten.

Kulturpärlor för liten och stor

Lerum har ett rikt kulturliv, inte minst tack vare det fria kulturlivet, flera bibliotek och de 40-tal kulturföreningar som erbjuder ett varierande programutbud.

Finns platsen för alla sinnen?

Magin breder ut sig vid sjön Sävelången och du befinner dig på en plats som är svår att lämna. Och varför göra det? Stanna länge! Som på Österlen - fast hemma!

En utopi som är på riktigt?

Det nära, det pendelnära, det personliga. Vi älskar gröna upptäckaräventyr och vill att fler skall hitta till dem. När Sjön Aspen breder ut sig utanför tågfönstret vet du att det bara är början på äventyret i gränslandet mellan stad och landsbygd!

Väg 190 längs Mjörn

Hittar du till Smygvägen?

Mitt på inlandsbygden ligger skärgården. Det är sant. Den som tror att väg 190 enbart är en väg, kommer bli besviken. Den som faktiskt beger sig hit, kommer att bli betagen. Kring sjön Mjörn är uttrycket om "oslipade diamanter" en kittlande metafor! Upptäck själv!

Platser att bo eller mötas på

Botanisera i olika spännande alternativ, här råder klichén om "slott till koja" på riktigt! Många av anläggningarna är kompletta med mat, boende, konferens och festlokaler, andra har bara något av det. Kombinera som du vill!

Mat, fika och takeaway

Allt mellan sushi till supé och inte mindre än 4 (!) White Guide-restauranger. Ta dig en titt på allt härligt och gott som finns här omkring. Ena dagen kanske du kombinerar med en quiz - den andra köper med dig take away?

Möt oss på Facebook

Gilla "Uppleva och Göra i Lerums kommun" på Facebook. Här delar vi evenemang, nyheter och utflyktstips varje vecka.

Följ och inspireras

Följ oss på Instagram för att få tips om besöksmål och spännande projekt! Tagga dina inlägg (från öppen profil) med #visitlerum så delar vi!

Mer att läsa

Artikelarkiv - nya och äldre

Det händer mycket i Lerums kommun, vi skriver en del egna reportage. Ofta har det delats i social media eller lokal press. Här försöker vi samla dessa!