({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • En närbild på en snöklädd grangren i skogen.

När ljuset återvänder

Solen gör entré och slänger sitt ljus över våra kullar och dalgångar. För varje dag som går blir dagarna lite längre och de svaga solstrålarna värmer sakta upp den kalla marken.

I våra djupa skogar faller klara droppar från tunga grangrenar ner över fuktig mossa och kala trädrötter. Fåglarna är redan i full fart i både trädkronor och buskar. Längs stigarna ligger förvirrade klumpar av snö kvar och grubblar kring sin egen existens. Är det senvinter eller tidig vår? Vi är nog många som funderar på samma sak. I våra hundratals sjöar, slingrande åar och porlande bäckar rusar vattnet fram som om det hade bråtto. Kanske är det just våren som vattnet skyndar sig till? Eller kanske vill det passa på att ta vara på det sista av vintern? Något vi säkert vet är att februari alltid leder fram till vårens första snödroppar, sprudlande fågelkvitter och värmande solsken. Upplev övergången från vinter till vår i skog och Mark.

Bli ett med natur och kultur

Mark är en del av Sjuhärad där bäckar porlar under stenvalvsbroar mellan skogens gamla stammar. Här välkomnas man i bygderna av hantverkets arv: textilindustrin och samtidens experimentella uttryck. Gallerierna, utställningarna och installationerna gifter sig med kullarna och sjöarna. Välkommen till destinationen för dig som letar efter något mer.