({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Välkommen till Sjuhärad

Guide till Sjuhärads alla guldkorn

Välkommen att uppleva Sjuhärad i södra Västergötland. Här samsas det anrika textilarvet med modern kultur samtidigt som naturen alltid är nära till hands. Området är fyllt av mysiga utflyktsmål, historiska sevärdheter, caféer, gårdsbutiker och pensionat där du sover gott om natten.

Naturvandring i Sjuhärad

Sjuhärad har mycket att erbjuda men en stor del av vår stolthet är den otroligt vackra naturen runt om oss. Här inne har vi samlat information och inspiration om de flesta av våra vandringsleder.

Upptäck Tareq Taylors Sjuhärad

Smakresa i Tareqs fotspår. När kocken Tareq Taylor var på besök i Sjuhärad stannade han till vid flera lokala mathantverkare och charmiga gårdsbutiker. Han träffade genuina företagare, lagade god mat och bodde på småskaliga boenden.

Här hittar du Tareqs bästa tips på smultronställen i Sjuhärad.

 

Vad är Sjuhärad?

Sjuhärad är ett område som består av kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, och Ulricehamn. Det ligger i södra delen av Västergötland, mellan Göteborg och Jönköping.

Sjuhäradsbygden är sedan många år känt för sin textilindustri och sina knallar. Idag sjuder bygden av ett starkt entreprenörskap med världsledande forskning inom textil och design, samtidigt som det historiska kulturarvet finns kvar att uppleva.

Naturen i Sjuhärad är som gjord för vandring och andra aktiviteter. Här samsas öppna kulturlandskap med vildmarksliknande storskog, och däremellan duggar sjöarna tätt. Våra vandrings- och cykelleder tar dig till caféer, gårdsbutiker och sevärdheter.

Lär känna Sjuhärad

 

Upplev mer av Sjuhärad

Vad roligt att du är intresserad av att besöka vårt älskade Sjuhärad. Här nedan hittar du fler sidor där vi samlat våra favoriter inom kultur och natur. Du kan även spana in mat- och fikaställen, våra bästa tips för barnfamiljer och sköna boenden.