({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vandringsleder

Vandra i skog och Mark

Lockas du av djupa skogar, stilla sjöar och hisnande utsikter? Då har du hittat rätt. Här finns böljande landskap med kullar och dalgångar. Djupa skogar och mossiga stenmurar. Hundratals sjöar och slingriga åar. Här kan du vandra genom skog och mark. Fiska, tälta och dricka kokkaffe från en sten. Promenera på krokiga grusvägar längs med blommiga hagar och skogsdungar. Här finns gott om äventyr för dig som vill uppleva naturen på nära håll.

Hyssnaleden, 40 kilometer

Mäktiga bokskogar, flera gamla stenbroar, smala grusvägar längs med kohagar och ladugårdar. Upplev milsvida utsikter och kulturpärlor. Här pendlar känslorna mellan att befinna sig i en Astrid Lindgren-värld och vildmark.

Viskastigen, 18 kilometer

På den här håliga skogsvägen har många vandrat, utforskat och färdats på innan dig. Det här var vägen man tog om man skulle ta sig från Halland upp till huvudstaden på medeltiden. Här finns många intressanta platser och minnesmärken att upptäcka.

Ekleden, 22 kilometer

Ekleden tar dig genom småskaligt landskap med sköna naturupplevelser, härliga utsikter över kulturlandskapet och ekbackar mellan insprängda sjöar och slumrade torplämningar. Längs med vägen får du dessutom se vackra förläggargårdar.

Kurirleden, 50 kilometer

Den här leden börjar vid Öresten och resterna av en medeltida fästning. Det sägs att kurirer red här för 700 år sedan med post – därav namnet Kurirleden. Om inte tanken på alla hästar som trampat över stigarna här ger dig gåshud nog, så får säkert den storslagna naturen håren på armarna att resa sig.

Dräggsjön runt, 7 kilometer

Att gå runt Dräggsjön, och Ramholmens makalösa kulturreservat, är som att resa tillbaka till farfars fars beteshagar. Det här landskapet har inte förändrats mycket sedan sekeskiftet. Öppna hagmarker omges av stenmurar och skogsklädda höjder.

Navåsleden, 13 kilometer

Upplev natursköna omgivningar med bland annat stora bokskogar, höga granar (till exempel en jättegran på 30 meter!) och en djup varggrop.

Mjögasjöslingan, 8 kilometer

Är slingrande stigar med rötter och stubbar i en trollskog din melodi? Då är det runt Mjögasjön du ska gå. Förutom gamla torplämningar och massvis av fluffig mossa så har du närheten till fantastiskt vatten under hela vandringen. Varför inte tillaga en färsk fisk över öppen eld?

Hedegärdessjön runt, 4 kilometer

Vandrar du runt Hedegärdessjön så får du uppleva både skog, vatten och myr. Här finns gott om avstickare från det grusade vandringsspåret ned till vattnet och ut på uddar. Varför inte vila benen från en bänk med enastående sjöutsikt?

Torrås vandringsled, 11 kilometer

Torrås vandringsled tar dig längs med branta backar och mjuka skogsstigar, men också asfalterade vägar och knastrande grusvägar. Här passerar du Flohults vackra badstrand – ett perfekt tillfälle för att ta ett uppfriskande dopp, en fikapaus eller en efterlängtad vilostund.

Kungsjölederna, olika längd

Vid Kungsjölederna väntar naturens skönhet och äventyr på dig. Oavsett om du är en erfaren vandrare eller nybörjare kommer du bli nöjd och belåten längs vägarna. Här finns nämligen flera olika sträckor från några kilometer till flera dagars vandring.

Tips på mer storslagen natur

Vill du upptäcka ännu mer av Marks vackra natur? Då vill vi tipsa dig om att ta ett titt bland våra naturreservat.